Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2016. Október 30. 09:00, vasárnap | Helyi

Diótörő az Arénákban: napi 3 órát gyakorolnak a gyerekszereplők

Diótörő az Arénákban: napi 3 órát gyakorolnak a gyerekszereplők

A Diótörő az Arénákban produkció gyerekszereplői mindennap három órát edzenek, gyakorolnak, hogy karácsonykor eljátsszák a testőrök, az egerek, a pillangók és a denevérek szerepeit.

A klasszikus karácsonyi balett, a Diótörő többek között arról is nevezetes, hogy sok szerepet hagyományosan gyerekek táncolnak. A Diótörő az Arénákban produkcióban a Moszkvai Bolsoj Balett szólistái és a Győri Balett táncművészei mellett összesen 34 fiatal táncos – 6 fiú és 28 lány – lép majd a színpadra, mindannyian a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei.

A gyerektáncosok részére óriási élményt és tapasztalatot jelent, hogy részt vehetnek az előadásban. „Állandóan történik velük valami egyedi, új és felnőttes. Nagy emberekkel találkoznak, hiszen számukra Harangozó Gyula mester, Silvia Tzankova mesternő és Kiss János igazgató úr megfoghatatlannak számítanak. Emellett felnőtt kollégákkal kell dolgozniuk, ami óriási lépést jelent számukra szakmailag, és a személyiségük fejlődésében is” – hangsúlyozza Eva Hotova, az iskola balettmestere.

diótörő az arénákban_győr_győri_balett

A 11 éves Kocziha Barnabás a házigazda legkisebb fiának, Misinek szerepét játssza a darabban. A fiatal táncos számára a gyors jelenetek és mozdulatok elsajátítása a legnehezebb. Az egér- és denevér szerepekben is színpadra lépő, 17 éves Rudisch Boglárka számára pedig az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy a két karakter megformálásához két különböző mozgásvilágra van szükség.

diótörő_győr_

A többiekhez hasonlóan számukra is kemény feladat a felkészülés: hétfőtől péntekig minden gyerek körülbelül napi három órát tréningezik és próbál. Ugyan a Diótörő koreográfiái néhányuk számára olyan anyagot jelentenek, amilyennel még nem találkoztak tanulmányaik során, de a testőrök, az egerek és a denevérek szerepeire mind olyan gyerekek lettek kiválasztva, akik megfelelő alapokkal és tehetséggel rendelkeznek a karakterek megformálásához.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.