Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 27. 08:30, csütörtök | Belföld

Disznóságok Budapesten három napon keresztül

Disznóságok Budapesten három napon keresztül

Hagyományőrző disznóvágás, óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások – ez várja a kolbászkedvelőket három napon át, október 12-14-ig.

Ha pedig megszomjaznának a disznólkodás után, pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok biztosítanak szíverősítőt és szomjoltót.

Három napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250-féle háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt még a határon túlról is.

Ezen kívül disznótoros termékeket, házi sajtokat, fűszereket, kürtőskalácsot, mézet, lekvárt és sok más háztáji terméket vásárolhatnak a látogatók.

A hagyományőrző disznóvágás-bemutatókon régimódi stílusban elevenítik fel ezt a Kárpát-medencei hagyományt. Ezt követően a mészárosok a kivéreztetett disznókat 4 órás bemutatók során egyenként dolgozzák fel – bemutatva minden műveletet a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig.

Hazánk legjobb kitelepülő vendéglátói a helyszínen készítik el a sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt. Népszerű vacsora a „Disznótoros sültkolbász-menü": sült kolbász mustárral, kenyérrel és kovászos uborkával.

Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni a 120 éves Csabai Tájházban.

Ingyenes gyerekprogramok sora várja a lurkókat: állatsimogatók, népi játszótér, légcsúszda, ugrálóvár, íjászat, arcfestés, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói.

Persze a rendezők a felnőttek szórakoztatásáról sem feledkeztek meg: pénteken „Disznótoros Mulatság", szombaton „Bulizik a mozdonygarázs", vasárnap „Nosztalgia Táncdalest" keretében nótázhat együtt a közönség a régi klasszikusokkal.

Emellett számos ajándék is várja még a résztvevőket.

További információkért látogasson el a fesztivál Facebook-oldalára!

A Disznótoros Kolbászfesztivált a Magyar Vasúttörténeti Parkban rendezik meg.

Forrás: origo.hu

Kép: Disznótoros Kolbászfesztivál Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő