Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2012. Április 13. 07:05, péntek | Külföld
Forrás: OrintPress

Dollármilliárdokat csaltak ki az amerikai adóhivataltól

Dollármilliárdokat csaltak ki az amerikai adóhivataltól

Amerika szerte célegyenesbe érkeztek az SZJA-előkészületek a jövő heti határidő előtt, de állítólag sokan megdöbbenve veszik észre, hogy mások már benyújtották nevükben a bevallást és bezsebeltek komoly visszatérítést.

A hatalmas léptékű bűnszövetkezet állítólag éveken át zavartalanul működött, kihasználva az Egyesült Államokhoz tartozó, de sok mindenben autonóm Puerto Rico különleges helyzetét.

Ha ugyanis megszerezték a 3 és fél millió körüli lakosú Karib-tengeri sziget polgárainak személyi adatait, akkor azt a látszatot kelthették, hogy az odahaza Washingtonnak nem adózó emberek a kontinensre költöztek és adófizetőkké, illetve túlfizetés esetén adó visszatérítést igénylőkké váltak - írta Martin-Kovács Miklós a Gazdasági Rádió chicagói tudósítója. A láncolatba bevontak korrupt postásokat is, akik egyenként száz dollárért kiemelték a levelek közül az adóhivatal alkalmasint több ezer dolláros visszatérítési csekkjét tartalmazó borítékokat.

A Wall Street Journal számolt be elsőként a hatalmas léptékű szélhámosságról, amely valahogy a legutóbbi gazdasági válságot követő hírzuhatag mögé szorult, pedig egyes bűnözőket lefüleltek már korábban is. Az egész országot átszövő bűnszövetkezet valódi kártékonyságát azonban jobbára mostanában kezdik átlátni. az adóhivatal, az IRS sajtósai igyekeznek arról is beszámolni, hogy sok milliárd dollár értékű csalást sikerült megelőzniük, de ettől még egy ideig alighanem téma lesz majd, hogy több milliárd dollárt viszont kicsaltak a költségvetésből a gyanútlan polgárok személyazonosságával visszaélő amerikai bűnözők.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 16:09, szerda | Külföld

A lovaglás legősibb bizonyítékára bukkantak Kazahsztánban

Az eddig véltnél jóval korábban lettek a lovaglás mesterei az emberek egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amely az i.e. 2. évezredi andronovói kultúra síremlékeit Kazahsztánban tanulmányozva jutott a következtetésre.

2020. Július 15. 14:03, szerda | Külföld

Epstein egykori barátnője tagadja, hogy kiskorú lányokat toborzott szexuális visszaélésekre

Ghislaine Maxwell, a kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt és öngyilkosságot elkövetett Jeffrey Epstein egykori barátnője és segítőtársa kedden ártatlannak mondta magát a bíróságon.

2020. Július 15. 12:09, szerda | Külföld

Merkel: Németország hajlandó kompromisszumokra a rendkívüli uniós csúcson

Németország hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megegyezésre az Európai Unió pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján,

2020. Július 15. 09:35, szerda | Külföld

Már több mint 7,3 millióan gyógyultak meg a világban

A világon 13 290 153 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 577 980, a gyógyultaké pedig 7 374 484 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.