Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2012. Április 13. 07:05, péntek | Külföld
Forrás: OrintPress

Dollármilliárdokat csaltak ki az amerikai adóhivataltól

Dollármilliárdokat csaltak ki az amerikai adóhivataltól

Amerika szerte célegyenesbe érkeztek az SZJA-előkészületek a jövő heti határidő előtt, de állítólag sokan megdöbbenve veszik észre, hogy mások már benyújtották nevükben a bevallást és bezsebeltek komoly visszatérítést.

A hatalmas léptékű bűnszövetkezet állítólag éveken át zavartalanul működött, kihasználva az Egyesült Államokhoz tartozó, de sok mindenben autonóm Puerto Rico különleges helyzetét.

Ha ugyanis megszerezték a 3 és fél millió körüli lakosú Karib-tengeri sziget polgárainak személyi adatait, akkor azt a látszatot kelthették, hogy az odahaza Washingtonnak nem adózó emberek a kontinensre költöztek és adófizetőkké, illetve túlfizetés esetén adó visszatérítést igénylőkké váltak - írta Martin-Kovács Miklós a Gazdasági Rádió chicagói tudósítója. A láncolatba bevontak korrupt postásokat is, akik egyenként száz dollárért kiemelték a levelek közül az adóhivatal alkalmasint több ezer dolláros visszatérítési csekkjét tartalmazó borítékokat.

A Wall Street Journal számolt be elsőként a hatalmas léptékű szélhámosságról, amely valahogy a legutóbbi gazdasági válságot követő hírzuhatag mögé szorult, pedig egyes bűnözőket lefüleltek már korábban is. Az egész országot átszövő bűnszövetkezet valódi kártékonyságát azonban jobbára mostanában kezdik átlátni. az adóhivatal, az IRS sajtósai igyekeznek arról is beszámolni, hogy sok milliárd dollár értékű csalást sikerült megelőzniük, de ettől még egy ideig alighanem téma lesz majd, hogy több milliárd dollárt viszont kicsaltak a költségvetésből a gyanútlan polgárok személyazonosságával visszaélő amerikai bűnözők.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 25. 09:00, vasárnap | Külföld

Az Antarktiszon megjelentek a közönséges szúnyogok

Az Antarktisz turisták által kedvelt György király-szigetén megjelentek a közönséges szúnyogok - jelentette be Alekszandr Klepikov, a déli-sarkvidéki orosz expedíció vezetője pénteken az Interfax hírügynökségnek.

2020. Október 25. 05:00, vasárnap | Külföld

Szlovéniában bezárt a boltok zöme, leállt a szolgáltatóipar egy része és az idegenforgalom

Szlovéniában szombattól bezárt a boltok zöme, leállt a szolgáltatóipar egy része és az idegenforgalom, miközben ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában - írta a helyi sajtó.

2020. Október 24. 12:01, szombat | Külföld

Több mint 42 millióan fertőződtek meg a világban, a halottak száma 1,14 millió

A világon már 42 148 875 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 143 495, a meggyógyultaké pedig 28 484 306 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2020. Október 24. 11:28, szombat | Külföld

Életbe lépett a kijárási tilalom Szlovákiában

Kijárási tilalom lépett érvénybe szombaton Szlovákiában.