Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2012. Április 13. 07:05, péntek | Külföld
Forrás: OrintPress

Dollármilliárdokat csaltak ki az amerikai adóhivataltól

Dollármilliárdokat csaltak ki az amerikai adóhivataltól

Amerika szerte célegyenesbe érkeztek az SZJA-előkészületek a jövő heti határidő előtt, de állítólag sokan megdöbbenve veszik észre, hogy mások már benyújtották nevükben a bevallást és bezsebeltek komoly visszatérítést.

A hatalmas léptékű bűnszövetkezet állítólag éveken át zavartalanul működött, kihasználva az Egyesült Államokhoz tartozó, de sok mindenben autonóm Puerto Rico különleges helyzetét.

Ha ugyanis megszerezték a 3 és fél millió körüli lakosú Karib-tengeri sziget polgárainak személyi adatait, akkor azt a látszatot kelthették, hogy az odahaza Washingtonnak nem adózó emberek a kontinensre költöztek és adófizetőkké, illetve túlfizetés esetén adó visszatérítést igénylőkké váltak - írta Martin-Kovács Miklós a Gazdasági Rádió chicagói tudósítója. A láncolatba bevontak korrupt postásokat is, akik egyenként száz dollárért kiemelték a levelek közül az adóhivatal alkalmasint több ezer dolláros visszatérítési csekkjét tartalmazó borítékokat.

A Wall Street Journal számolt be elsőként a hatalmas léptékű szélhámosságról, amely valahogy a legutóbbi gazdasági válságot követő hírzuhatag mögé szorult, pedig egyes bűnözőket lefüleltek már korábban is. Az egész országot átszövő bűnszövetkezet valódi kártékonyságát azonban jobbára mostanában kezdik átlátni. az adóhivatal, az IRS sajtósai igyekeznek arról is beszámolni, hogy sok milliárd dollár értékű csalást sikerült megelőzniük, de ettől még egy ideig alighanem téma lesz majd, hogy több milliárd dollárt viszont kicsaltak a költségvetésből a gyanútlan polgárok személyazonosságával visszaélő amerikai bűnözők.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 14:25, hétfő | Külföld

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel otthonában egy japán postás

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel Tokióhoz közeli otthonában egy japán postás, akit mostanra elbocsátottak állásából és jelenleg nyomozás folyik ellene - írja a BBC hírportálja.

2020. Január 27. 13:45, hétfő | Külföld

Katonai helikopter zuhant az Adriai-tengerbe

Egy horvát katonai helikopter csapódott az Adriai-tengerbe hétfőn, 11 óra 6 perckor.

2020. Január 27. 13:00, hétfő | Külföld

Gyorsított eljárással kaphatnak brit vízumot a magasan képzett külföldi szakemberek

Gyorsított eljárással kaphatnak nagy-britanniai tartózkodási és munkavállalási engedélyt a magasan képzett külföldi szakemberek a brit kormány hétfőn közzétett szabályozási tervezete szerint.

2020. Január 27. 11:14, hétfő | Külföld

Kézbesítés helyett 24 levelet hazavitt a postás

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldemény maradt a Tokióhoz közeli otthonában egy japán postásnak, akit mostanra kirúgtak állásából, és jelenleg nyomozás folyik ellene - írja a BBC hírportálja.