Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Január 06. 07:34, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Donald Trump lánya és veje is berendezkedett Washingtonban

Donald Trump lánya és veje is berendezkedett Washingtonban

A két hét múlva hivatalba lépő amerikai elnök, Donald Trump eddig New Yorkban élő idősebbik leánya és veje berendezkedett Washington egyik legelegánsabb negyedében,

csütörtöki amerikai lapvélemények szerint részben azért, mert tanácsadóként mindketten fontos szerepet kapnak majd Trump mellett.

Ivanka Trump és férje, Jared Kushner három gyermekükkel együtt az elegáns washingtoni Kalorama negyedben rendezkedtek be. A The New York Times című lap megjegyezte: a sors iróniája, hogy csaknem szomszédai lesznek Barack Obama jelenlegi elnöknek és családjának. Obamáék ugyanis, miután kiköltöznek a Fehér Házból, szintén a Kalorama negyedben vásároltak egy luxusvillát, amely alig tízméternyire esik attól a helytől, ahol a Trump-Kushner házaspár rendezkedik be.

Amerikai sajtójelentések szerint egyelőre nem tudni, hogy a 640 négyzetméteres villát Trump lánya és veje megvásárolta-e vagy csak bérli. A The New York Times szerint december végén 5,5 millió dollárért adták el, a lap azonban nem tudta meg az új tulajdonos nevét. A hatszobás luxusvilla régebben az orosz ellenzékkel kapcsolatokat ápoló egyik lettországi üzletemberé volt.

Ivanka Trump és Jared Kushner is - mindketten 35 évesek - rendkívül aktív volt Donald Trump választási kampányában, és sajtóhírek szerint Kushner tanácsadóként is segítette Trumpot. A választási győzelem után az amerikai sajtóban elterjedt hírek szerint Jared Kushner akár a Fehér Házban is kaphat tanácsadói megbízatást, miként a lányára is számít majd az elnök. Jared Kushner - szintén amerikai sajtóhírek szerint - az izraeli-palesztin konfliktus megoldásában vállalhat szerepet, míg Ivanka Trump már részt is vett néhány fontos politikai találkozón. Jelen volt például Donald Trump és a japán kormányfő, Abe Sindzó találkozóján (amelyet Trump lakásán tartottak), és a Politico című lap szerint felvette a kapcsolatot környezetvédő szervezetekkel is. Édesapjával ellentétben ugyanis Ivanka Trump hisz a globális felmelegedésben és annak veszélyeiben.

A Trump-Kushner házaspár azonban - az Egyesült Államokban érvényben lévő, nepotizmusellenes törvények miatt - hivatalos titulust várhatóan nem kap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.