Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Június 12. 07:29, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Döntetlennel nyitott a vb-n a Bafana Bafana

Döntetlennel nyitott a vb-n a Bafana Bafana

Döntetlen született a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsén, ahol a hazaiak az A-csoportban Mexikót fogadták. A találkozót csaknem 90 ezren követték a helyszínen, de őrjítő hangorkánt okozott a vuvuzela, ami még 30

 

Fogalmi keretek közé nehezen szorítható külsőségek közepette csütörtök-pénteken Dél-Afrika egy kis funkyval és egy kis reggae-vel fűszerezett slágerdömpinggel beharangozta a június 11-én kezdődő futball-vb-t. A tornán automatikusan szereplő hazaiak ennek megfelelően igyekeztek mindent megtenni, hogy kiszolgálják a johannesburgi stadionba kilátogató majd' százezer szurkolót. Mindenesetre a meccs előtt meglepetésnek tetszett, hogy a világranglista 83. helyén álló vendéglátók elkapják az előkelő 17. Mexikó grabancát. (Azonnal meg kell jegyezni, az utóbbi hetek legtöbbet fejlődő nemzeti csapata papíron éppen Dél-Afrikáé, hét országot előzött be a legutóbbi statisztikai adat elkészülte óta, és 13 meccses veretlenségi szériával készült brazil kapitányával!)

A két ország közös futballtörténelméből fontos volt, hogy bár külön kontinensen találhatóak és közülük csak Mexikó nevezhető stabil vb-résztvevőnek, már háromszor is találkoztak egymással ezelőtt. A mérleg serpenyői közül az amerikaiaké volt lejjebb, kétszer ők nyertek, igaz, éppen a legutóbbi találkozón, 2005-ben szenvedték el egy szem vereségüket. A dél-afrikaiak még abba is kapaszkodhatnak, hogy vb-rendező csapat még sosem kapott ki a nyitányon, sőt, Mexikó már négyszer is játszhatott elsőként, mégis mindig elbukott (1930-ban, 1950-ben, 1958-ban és 1970-ben is).

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!