Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. November 06. 07:47, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Drágább lesz a fuvarozás

Drágább lesz a fuvarozás

Megnövekedett költségei miatt emeli szolgáltatási díjait a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a Waberer\'s International Nyrt. is - tájékoztatta a Világgazdaságot a két cég vezetője.

Európa-szerte árat emelnek a fuvarozók, és ez a tendencia már Magyarországot is elérte. Lajkó Ferenc vezérigazgató közlése szerint a Waberer's-nél a folyamat átlagosan 8 százalékos emeléssel kezdődött meg. A Rail Cargo Hungaria igazgatósági elnöke, Kovács Imre nem közölt számot, de átlagos európai fuvarpiaci emelésként 6 százalékot jelölt meg.

Az áremelési kényszer piaci oka mindkét társaságnál - mint az ágazat egészében - a kiadások növekedése. A fuvarozók költségeit azonban a szabályozási környezet is növeli. Lajkó Ferenc ennek kapcsán a kiküldött munkavállalókról szóló irányelv módosítási javaslatát emelte ki, amely megítélése szerint aránytalanul növelné a kötelező bérszinteket - írja hétfői számában a Világgazdaság.

Címkék: drágább, fuvarozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk