Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Február 06. 10:22, hétfő | Életmód
Forrás: táborfigyelő

Drágulnak a nyári táborok

Drágulnak a nyári táborok

Esetenként húsz százalékos áremeléssel reagálnak a táborszervezők az elmúlt évek stagnáló díjaira, ami elsősorban a későn reagáló családok pénztárcáját terhelheti meg!

A vakációs lehetőségek árai döntő többségében emelkednek, de ennek mértéke nagyon eltérő, míg a táborozás egyre inkább a családi nyaralásokhoz hasonló. Tóth Bélával, a Taborfigyelo.hu gyermektábor összehasonlító oldal vezetőjével értékeltük az idei várható trendeket.„Az elmúlt esztendők híradásai a nyári táborok árának stagnálásáról, és a programok minőségének javulásáról szóltak. Várható volt, hogy ezt a helyzetet a végtelenségig nem lehet fenntartani, és valamikor a díjaknak is alkalmazkodni kell a piaci realitásokhoz, de egyes táborok esetében talán erősebb a helyesbítés az indokoltnál.” – állítja Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu vezetője.

A vakációs lehetőségek díjai nagyrészt emelkednek, esetenként több mint 20%-kal is többet fizethetnek a családok a gyermekek táborozásáért, mint az előző években. A drágulás a táborok közel 80%-nál tetten érhető, de mértékük nagyban eltér.

„A táborárak növekedése jellemzően 2-3000 forintot jelentenek, de van olyan tábor is, ahol még a tavalyi áron tudnak foglalni a szülők. Fontos tudni, hogy az emeléssel egy időben a legtöbb tábor esetében előfoglalási kedvezményeket tudnak érvényesíteni az időben jelentkezők. A februári hónapban már érdemes leadni a gyerekek jelentkezését, hogy a legjobb ár-érték arányú táborhelyeket biztosíthassuk a csemetéknek. Látni kell, hogy a táborozás egyre inkább a nyaralásunkhoz hasonlít: jellemzően a család nyári pihenését sem két héttel a megálmodott idő előtt foglaljuk le, pontosan így kell gondolnunk a gyerekeink táborozására is!” – mondta el a Táborfigyelő vezetője.

A táborokat összehasonlító portálon jelenleg több mint 230 táborturnus érhető el, amikre jelentkezhetnek a szülők, de a vakációs lehetőségek száma folyamatosan emelkedik! Az előrejelzések alapján a korán foglalók minimális plusz költséggel megúszhatják az idei vakációt, míg a "ráérősek" csak a drága táborokból választhatnak majd!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.