Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Augusztus 13. 12:36, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Dráma - 8 csecsemő halt meg Miskolcon

Dráma - 8 csecsemő halt meg Miskolcon

Több koraszülött csecsemő halálának ügyében vizsgálatot indított az egészségügyi államtitkárság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülött- és újszülött-patológiai osztályán.

Az államtitkárság hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az intézmény koraszülött osztályán néhány nap alatt több, igen kis súlyú, nem kellően fejlett koraszülött csecsemő életműködését nem sikerült fenntartani. A kórház jelentési kötelezettségének eleget téve augusztus 8-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervét tájékoztatta. Mivel az esetek halmozódása felvetette egy esetleges fertőzés lehetőségét, az egészségügyi hatóság járványügyi vizsgálatot kezdett.

A kórház azonnal meghozta a legfontosabb járványügyi intézkedéseket: átszervezték az érintett osztályon az elhelyezést, a higiénés rendszabályok fokozott betartása mellett folyamatos ellenőrzést végeznek, és jelentőszolgálatot működtetnek.Az elhunyt koraszülöttektől vett mintákat az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) Nemzeti Referencia Laboratóriumában jelenleg is vizsgálják.

Az OEK és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, valamint a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) megtette a szükséges lépéseket, óvintézkedéseket, és erről folyamatosan tájékoztatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkárságát. A vizsgálat jelenleg is tart - olvasható az államtitkárság közleményében.

Szócska Miklós közölte, a kórház a harmadik haláleset után jelzett és megkezdte az intézkedéseket. Hozzátette: gyorsan, egymás után bekövetkezett eseményekről van szó.Elmondta, átnézik a térségre jellemző megbetegedési és halálozási statisztikákat, hogy szélesebb összefüggésében kezeljék a jelenséget.

Szócska Miklós hétfőn este Miskolcon kijelentette: a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt, az esetleges fertőzésekkel kapcsolatban folyamatban vannak a vizsgálatok, amelyeket mindenre kiterjedő gondos mintavétel alapján kell elvégezni. A halmozott esetek összefüggéseit, történéseit szeretnék megérteni, hogy milyen kapcsolatok vannak a halálesetek között - mondta.Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el a Borsod megyei kórházban történt koraszülött-halálesetek miatt. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház igazgatóját. A kormány az ügyészségen bejelentést tesz az ügy körülményeinek kivizsgálására.

Címkék: csecsemő, miskolc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.