Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 11. 07:13, csütörtök | Helyi

Drogos csokoládét főzött a család, lecsapott a rendőrség

Drogos csokoládét főzött a család, lecsapott a rendőrség

Karácsony előtt ütött rajta a rendőrség a kábítószerben utazó családra, a Budapesten elfogott banda szálai Győrig terjednek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közlése szerint holland alapanyagokkal dolgoztak, amiből Magyarországon állítottak elő kábítószert. A droggal kereskedő bűnbandára az ünnepek előtt csapott le a KR NNI. Két család nyolc tagjával szemben a holland hatóságokkal együttműködve sok bizonyítékot gyűjtöttek össze.

A gyanú szerint a banda 2022 szeptembere óta hozott be Hollandiából amfetaminolajat, amiből aztán – különböző anyagok felhasználásával – amfetamint állítottak elő, majd azt dílereknek továbbértékesítették.

Az illegális drogüzletben a gyanú alapján részt vett az anyán és a fián kívül a férfi felesége, nővére és sógora is, valamint egy másik család három tagja: egy testvérpár és egyikük barátnője.

A tagok egymással csak internetes csevegőoldalakon kommunikáltak és a hálózatban mindenkinek meghatározták a szerepét: voltak, akik Hollandiából hozták haza autóval a kábítószert, mások "felütötték" a kábítószer-alapanyagokat és előállították belőlük az árusítható amfetamint, megint mások pedig értékesítették ezeket a dílereknek – írták.

A rendőrök többfajta drogot és különböző, kábítószerek előállításához és porciózásához használatos, droggal szennyezett eszközöket – mérlegeket, nejlontasakokat, mérőedényeket, kanalakat, flakonokat, kannákat, bográcsokat – is lefoglaltak.

A vegyületek listáján szerepel cannabis, amfetamin és számos, kábítószer "felütéséhez" használatos anyag. A kutatások során több kilogrammnyi marihuána is előkerült, sőt még marihuánás csokoládé is – tették hozzá.

A KR NNI szervezett bűnözés elleni nyomozói más szervezetek bevonásával december 19-én hajnalban fogták el a nyolc gyanúsítottat, valamint kutatásokat is végrehajtottak Budapesten, Székesfehérváron, Szigethalmon, Dunavarsányban és Győrben.

A gyanúsítottak közül három nőt és három férfit bűnügyi őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatásukat, amit időközben a bíróság el is rendelt – áll a közleményben.

Címkék: család, drog, győr, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.