Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Szeptember 24. 19:20, hétfő | Belföld

Drogot árultak a diákok a Debreceni Egyetemen

Drogot árultak a diákok a Debreceni Egyetemen

Hosszú évekre börtönbe kerülhetnek azok a magyar és nigériai vádlottak, akik egy debreceni gimnáziumban és az egyetemen is marihuánát árultak.

A hat vádlott 2014 ősze és 2015 tavasza között 50 embernek adott el több mint 1 kilogramm marihuánát. A vevők többsége külföldi egyetemista volt. L. B. elsőrendű vádlott szerezte be a marihuánát A. O. B. negyedrendű vádlottól. L. B. egy gimnáziumban, a többiek többnyire Debreceni Egyetemen tanultak.

A.J. másodrendű vádlott egy közösségi profilt is létrehozott, így tudták tartani a kapcsolatot a vevőkörrel. A marihuánát könyvként, kémiaként vagy kémiakönyvként emlegették számmal megjelölve, ami a kábítószer mennyiségét jelentette. A kábítószert a Debreceni Egyetem Kémia Épületében, vagy annak környékén, vagy a dohányzóhelyen értékesítették, grammját 2-3 ezer forintért.

A vádlottak 2014-ben egy másik kábítószeres ügyben kerültek képbe a rendőrségnél. Egy gyanúsított vallomása alapján indult el a nyomozás, később már mindegyikük telefonját lehallgatták.

A bíróság első fokon L. B. első rendű vádlottat 5 év, A. J.-t szintén 5 év, E. A. O.-t 5 év 6 hónap, A. O. B.-t 5 év 6 hónap, D. L. Z.-t 3 év 10 hónap, D. D. I.-t 4 év fegyház büntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.

A hat vádlott tárgyalása határozat hirdetéssel folytatódik szerdán, a Debreceni Törvényszéken.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció- police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.