Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Július 23. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Drogültetvényt számoltak fel Budapesten és Érden

Drogültetvényt számoltak fel Budapesten és Érden

Kannabisz-ültetvényt számolt fel a rendőrség Budapesten és Érden, a nyomozók az ügyben elfogtak két férfit és lefoglaltak több mint öt kiló marihuánát - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken.

A közlemény szerint a rendőrségnek olyan információ jutott a birtokába, hogy egy 29 éves budapesti és egy 35 éves érdi férfi - akik gyerekkori barátok - nagy valószínűséggel drogot termeszt az otthonában. A nyomozók július 15-én csaptak le a csaknem egy éve drogtermesztéssel és -terjesztéssel foglalkozó párosra, a két férfit azóta letartóztatták, ellenük kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök mindkét ingatlanban szakszerűen kialakított növénytermesztő helyiségeket találtak: az ültetvényt a gyanúsítottak Budapesten egy lakóépület leválasztott lakrészében, Érden pedig egy ház pincéjében és egyik szobájában hozták létre. A helyiségekben fűtő-, hűtő-, világító-, elszívó- és levegőkeringtető rendszerek működtek. A két férfi a rendszer működtetéséhez szükséges villamos energiához az áramszolgáltatót kikerülve, a villanyórák illegális átalakításával jutott hozzá.



A budapesti házban mintegy 5 kilogramm leszüretelt és szárított kannabiszt, míg Érden 100 kifejlett növényt, mintegy 100 gramm amfetamint, növényi őrlőgépet, pipát, fóliázógépet és mérleget találtak a rendőrök.

A nyomozók ezen kívül Budapesten még egy ingatlanban házkutatást tartottak, ott mintegy 100 gramm marihuánát, arany ékszereket és csaknem 10 millió forintot is találtak - ismertették.

A gyanúsítottak a kábítószert fogyasztóknak értékesítették tovább, a teljes bűnelkövetői kör feltérképezése még folyamatban van - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.