Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2013. Július 18. 07:13, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Dubajban jó most fogyni: aranyat érnek a leadott kilók!

Dubajban jó most fogyni: aranyat érnek a leadott kilók!

Egy kiló zsír egy gramm aranyat ér.

Egyre nagyobb problémát jelent Dubajban is az elhízás kérdése, ezért a városvezetők vonzó motivációs eszközhöz nyúltak: minden egyes leadott kilóért egy gramm arannyal "fizetnek". Arannyal jutalmaznak minden leadott kilogrammot Dubajban: a Perzsa-öböl déli partján fekvő város vezetősége ezzel a szokatlan kezdeményezéssel igyekszik felvenni a harcot az egyre súlyosabb problémát jelentő elhízással szemben. A város vezetősége egy gramm arannyal - ami a jelenlegi árak szerint nagyjából 45 dollárnak (tízezer forintnak) felel meg - jutalmaz minden leadott kilogrammot a harminc napos kihívás után.

A minimum határ két kilogramm, csak ekkora súlyveszteségtől jár az arany jutalom. A helyi média Hussain Lootah illetékest idézve számolt be arról, hogy nincsen felső határa a kifizetésnek és az aranyra éhes versenyzőknek péntekig kell regisztrálniuk, lemérettetniük magukat. A mostani kezdeményezés a legfrissebb próbálkozás arra, hogy egészségesebb életmódra sarkallják az Egyesült Arab Emírségek lakóit, akik egyre jobban elhíznak az egészségtelen táplálkozás és a testmozgásban szegény életmód következtében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.

2024. Július 10. 07:57, szerda | Bulvár

A törpemalacok nem kötődnek gazdájukhoz egy új tanulmány szerint

A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz

2024. Július 10. 07:52, szerda | Bulvár

Medvetámadásban életét vesztette egy fiatal nő a romániai Bucsecs-hegységben

Medvetámadásban életét vesztette egy fiatal nő a romániai Bucsecs-hegységben kedden.