Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2019. Június 03. 13:45, hétfő | Belföld

Dunai hajóbaleset: Holttestet találtak a Dunában Hartánál

Dunai hajóbaleset: Holttestet találtak a Dunában Hartánál

Hétvégén több holttestet is találtak a Dunában, de hétfőn reggel rendőrök lepték el a hartai Duna-szakaszt, ahol egy holttestet találtak ismét a folyóban.

Megtalálhatták annak a 21 embernek az egyikét, akit a múlt szerdán történt dunai hajótragédia óta keresnek. A vízben talált holttest azonosítása most zajlik. A balesetet, amelyben két hajó ütközött össze, mindössze hét ember élte túl, hét ember holttestét vitték ki a partra, 21 embert pedig azóta is keresnek. Illetve lehet, hogy már csak 20-at.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a baon.hu kérdésére elmondta, hogy a Hartánál talált holttest azonosítása jelenleg is folyamatban van, egyelőre azonban bővebb felvilágosítást nem adhat.

Friss (12:07): Információink szerint a helyiek beszéltek a holttestet megtalálóval. Mint elmondta, egy Harta melletti, üzemen kívül helyezett hajóállomás kötelébe akadva találták meg a holttestet, egy feltehetően 50 év körüli koreai férfit.

Korábban írtuk: A helyszínen tartózkodó szemtanúk elmondása szerint egy mezőgazdasági termények rakodására alkalmas vízi eszközben akadt fenn a holttest. A helyszínre helikopter, járőrhajó, motorcsónak, mentőkocsi és több rendőrautó is érkezett. A nyomozók jelenleg is helyszínelnek.

A többi áldozat jelentős része nagy valószínűséggel az elsüllyedt hajóban van. Hogy őket fel tudják hozni, vagy csak a hajóronccsal együtt emelik ki, egyelőre nem lehet tudni, részletesen ebben a cikkünkben írtunk róla.

Korábban a Magyar Nemzet alapján legalább négy holttestet találtak a Duna alsó szakaszán, de ezt egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

Forrás: origo.hu; baon.hu

Kép: Fotó: Gábor János / baon.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 17. 13:10, szombat | Belföld

Önkormányzat 2019 - Századvég: a választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosban

Alacsony volt a részvételi arány a ferencvárosi ellenzéki előválasztáson, a választók alig 5 százaléka vett részt rajta - mondta a Századvég vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 17. 13:06, szombat | Belföld

Geológus: súlyos vízválság fenyegeti a földet

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez - hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 16. 16:16, péntek | Belföld

Jön a mozikba CURTIZ a magyar oscar-díjas rendezőtől

Szeptember 12-étől a magyar mozikba érkezik a Casablanca legendás magyar rendezőjéről, Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről szóló, számos nemzetközi fesztiválon díjazott magyar "életrajzi noir"

2019. Augusztus 16. 15:05, péntek | Belföld

Felújítják a tatabányai Csónakázó-tó környékét

860 milliós EU-pályázatból újítják fel Tatabánya legnagyobb parkját és az ott található Csónakázó-tavat.