Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. Június 03. 13:45, hétfő | Belföld

Dunai hajóbaleset: Holttestet találtak a Dunában Hartánál

Dunai hajóbaleset: Holttestet találtak a Dunában Hartánál

Hétvégén több holttestet is találtak a Dunában, de hétfőn reggel rendőrök lepték el a hartai Duna-szakaszt, ahol egy holttestet találtak ismét a folyóban.

Megtalálhatták annak a 21 embernek az egyikét, akit a múlt szerdán történt dunai hajótragédia óta keresnek. A vízben talált holttest azonosítása most zajlik. A balesetet, amelyben két hajó ütközött össze, mindössze hét ember élte túl, hét ember holttestét vitték ki a partra, 21 embert pedig azóta is keresnek. Illetve lehet, hogy már csak 20-at.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a baon.hu kérdésére elmondta, hogy a Hartánál talált holttest azonosítása jelenleg is folyamatban van, egyelőre azonban bővebb felvilágosítást nem adhat.

Friss (12:07): Információink szerint a helyiek beszéltek a holttestet megtalálóval. Mint elmondta, egy Harta melletti, üzemen kívül helyezett hajóállomás kötelébe akadva találták meg a holttestet, egy feltehetően 50 év körüli koreai férfit.

Korábban írtuk: A helyszínen tartózkodó szemtanúk elmondása szerint egy mezőgazdasági termények rakodására alkalmas vízi eszközben akadt fenn a holttest. A helyszínre helikopter, járőrhajó, motorcsónak, mentőkocsi és több rendőrautó is érkezett. A nyomozók jelenleg is helyszínelnek.

A többi áldozat jelentős része nagy valószínűséggel az elsüllyedt hajóban van. Hogy őket fel tudják hozni, vagy csak a hajóronccsal együtt emelik ki, egyelőre nem lehet tudni, részletesen ebben a cikkünkben írtunk róla.

Korábban a Magyar Nemzet alapján legalább négy holttestet találtak a Duna alsó szakaszán, de ezt egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

Forrás: origo.hu; baon.hu

Kép: Fotó: Gábor János / baon.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 20:50, péntek | Belföld

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezésnek köszönhetően - közölte a város kulturális alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

2020. Június 05. 19:32, péntek | Belföld

Kihirdették a VII. Savaria Filmszemle díjazottait

Rendhagyó módon hirdették ki idén a VII. Savaria Filmfesztivál díjazottait.

2020. Június 05. 16:10, péntek | Belföld

Koronavírus - Varga Judit: a magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában

A koronavírus-járvány során a magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában, mert hazánkban eddig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket

2020. Június 05. 15:36, péntek | Belföld

Modern városok - Gyopáros: 1800 milliárd forintot fordítottak eddig fejlesztésekre

A Modern városok program keretében 1800 milliárd forintot fizettek ki fejlesztésekre, ez a program becsült költségvetésének csaknem fele -