Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Június 03. 13:45, hétfő | Belföld

Dunai hajóbaleset: Holttestet találtak a Dunában Hartánál

Dunai hajóbaleset: Holttestet találtak a Dunában Hartánál

Hétvégén több holttestet is találtak a Dunában, de hétfőn reggel rendőrök lepték el a hartai Duna-szakaszt, ahol egy holttestet találtak ismét a folyóban.

Megtalálhatták annak a 21 embernek az egyikét, akit a múlt szerdán történt dunai hajótragédia óta keresnek. A vízben talált holttest azonosítása most zajlik. A balesetet, amelyben két hajó ütközött össze, mindössze hét ember élte túl, hét ember holttestét vitték ki a partra, 21 embert pedig azóta is keresnek. Illetve lehet, hogy már csak 20-at.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a baon.hu kérdésére elmondta, hogy a Hartánál talált holttest azonosítása jelenleg is folyamatban van, egyelőre azonban bővebb felvilágosítást nem adhat.

Friss (12:07): Információink szerint a helyiek beszéltek a holttestet megtalálóval. Mint elmondta, egy Harta melletti, üzemen kívül helyezett hajóállomás kötelébe akadva találták meg a holttestet, egy feltehetően 50 év körüli koreai férfit.

Korábban írtuk: A helyszínen tartózkodó szemtanúk elmondása szerint egy mezőgazdasági termények rakodására alkalmas vízi eszközben akadt fenn a holttest. A helyszínre helikopter, járőrhajó, motorcsónak, mentőkocsi és több rendőrautó is érkezett. A nyomozók jelenleg is helyszínelnek.

A többi áldozat jelentős része nagy valószínűséggel az elsüllyedt hajóban van. Hogy őket fel tudják hozni, vagy csak a hajóronccsal együtt emelik ki, egyelőre nem lehet tudni, részletesen ebben a cikkünkben írtunk róla.

Korábban a Magyar Nemzet alapján legalább négy holttestet találtak a Duna alsó szakaszán, de ezt egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

Forrás: origo.hu; baon.hu

Kép: Fotó: Gábor János / baon.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 17. 16:30, vasárnap | Belföld

Több mint ezer társasjátékot lehet kipróbálni a Társasjátékok ünnepén

Négyszázötven asztalon 80 játékmester segítségével több mint ezer magyar és külföldi játékot lehet kipróbálni a Társasjátékok ünnepén, amelyet november 23-án és 24-én tartanak Budapesten, a Lurdy Házban.

2019. November 17. 11:32, vasárnap | Belföld

Szerb kábítószercsempészt fogtak el Magyarországon

Egy szerb állampolgárságú férfit fogtak el a rendőrök Magyarországon, aki Hollandiából csempészett az országba nagy mennyiségű kábítószert - közölte a rendőrség a police.hu honlapon vasárnap.

2019. November 17. 10:31, vasárnap | Belföld

Nincs már árvíz miatt lezárt út Borsodban

Levonulóban a Sajó árvíze, így vasárnaptól már nincs vízátfolyás miatt lezárt út Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

2019. November 17. 08:09, vasárnap | Belföld

Átadták az idei Hazám-díjakat

Dávid Gyula irodalomtörténész, Fischer Ádám karmester, Kulka János színművész, Losonczi Ágnes szociológus, Németh Miklós közgazdász, politikus, Parti Nagy Lajos költő