Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Augusztus 04. 10:24, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI-V, Fotó: Eszterháza Központ (Batár Zsolt)

Dzsessz koncertsorozat lesz hétvégén a fertődi Esterházy-kastélyban

Dzsessz koncertsorozat lesz hétvégén a fertődi Esterházy-kastélyban

Dzsessz koncertsorozatot rendeznek pénteken és szombaton a fertődi Esterházy-kastély szabadtéri színpadán az Eszterházi Vigasságok programsorozat keretében - tájékoztatta az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont az MTI-t.

Pénteken még be nem mutatott műsorral lép színpadra a Talamba Ütőegyüttes. A Talamba hangjai - Liszttől Madonnáig címet viselő koncerten a klasszikus zene dallamaitól kezdve a popzenéig számos darabot mutatnak be humoros fűszerezéssel.


A koncertet három produkció alapján építette fel a zenekar: a Horgas Eszterrel közös Francia szerelem című előadásukból áll az első rész, amely a francia impresszionizmus világába repíti el a közönséget. A koncert repertoárját képezik a Swing á la Djangóval együtt játszott Spirit of Life című előadás darabjai is, amelyet egzotikus ütőhangszerek, valamint a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika találkozása jellemez. A hangverseny harmadik részét a legújabb produkció, a Tour De Drums legnépszerűbb darabjai alkotják, amelynek keretében az afrikai törzsek ritmusai és a 21. századi popzene is megjelennek.
Az ütőegyüttes mellett Tóth Gabi és Ibro Fall lépnek színpadra.
Másnap Balázs János zongoraművész lép fel a Győri Filharmonikus Zenekarral az Amerika hangja című hangversennyel. Az előadást Rácz Márton vezényli. A dzsessz és a klasszikus zene találkozásának estéjén Ferde Grofé, George Gershwin és Leonard Bernstein művei csendülnek fel.
Az Eszterházi Vigasságok augusztus 14-én folytatódik a Haydn Fesztivállal, amely szeptember 4-ig tart. A VIII. Haydn Vonósnégyes Fesztivált szeptember 9. és 18. között rendezik, míg október 1. és 22. között az Őszi fesztivált tartják, amellyel zárul az idei Eszterházi Vigasságok programsorozat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.