Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 15. 14:45, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Dzsudzsák góllal búcsúzott a sorozattól

Dzsudzsák góllal búcsúzott a sorozattól

Bejött a papírforma, az első mérkőzésen tetemes előnyt felhalmozó Porto, Benfica, Villarreal hármas minden tagja bejutott a legjobb négy közé, míg a Bragának is elég volt a kijevi 1-1, egy hazai 0-0-val ő is ott van az Európa-liga elődö

A Lisszabonban elszenvedett 4-1-es vereség után nem volt más lehetősége a PSV-nek, mint támadni, ha tovább akart valahogy jutni az Európa-liga legjobb négy csapata közé. A mérkőzésen a holland együttes csapatkapitányi tisztét betöltő Dzsudzsák Balázs az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd Lens találatával már egyre olvadta a Benfica előnye. Ám a portugálok a szünet előtt Luisao bombagóljával szépítettek, a második félidő közepén pedig Cardozo büntetőjével egyenlítettek, így végül simán továbbléptek az elődöntőbe.

A Benfica ellenfele ott a Dinamo Kijev otthonában elért 1-1 után tegnap este saját stadionjában gól nélküli döntetlenre végző Braga lesz. A másik ágon a Szpartak Moszkva elleni két mérkőzésen tíz gólt szerzett Porto, és a Twentét oda-vissza legyőző Villarreal csap majd össze. Mindkét együttes 5-1-re nyerte meg az első találkozót, s a másodikon is az ő akarata érvényesült.

A Porto Moszkvában már szünetben 2-0-ra vezetett, nem sokkal a fordulás után pedig már 4-1-re, végül 5-2-es siekrt aratott az orosz fővárosban. Így hiába volt a csoportmérkőzéseken nagy orosz fölény (Zenit, CSZKA Moszkva), végül egyetlen csapatuk sem jutott túl a negyeddöntőn. Hátrányból fordított viszont a Villarreal Enschedében, köszönhetően a büntetőket hibátlanul értékesítő Rossinak és Marco Rubénnek. A végén Cani megadta a kegyelemdöfést. Jó mérkőzésekre van kilátás a legjobb négy között, ahol három portugál csapat mellett egy spanyol vitézkedhet majd.

Eredmények:
PSV–Benfica 2-2 (Dzsudzsák, Lens, ill. Luisao, Cardozo – 11-esből)
Szpartak Moszkva–Porto 2-5 (Dzjuba, Ari, ill. Hulk, C. Rodríguez, Guarín, Falcao, Rubén Micael)
Braga–Dinamo Kijev 0-0
Twente–Villarreal 1-3 (Bajrami, ill. Rossi – 11-esből, Marco Rubén – 11-esből, Cani)

Az elődöntő párosítása: Braga–Benfica, Porto–Villarreal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!