Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. December 28. 14:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

E napokban Texasban dobog az NBA szíve

E napokban Texasban dobog az NBA szíve

A Dallas Mavericks és a Houston Rockets igyekszik a szintén texasi, a ligát vezető San Antonio Spurs nyomában maradni. Mindkét egylet sorozatban az ötödik győzelmét könyvelte el az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játék

A 30 csapatos mezőnyben a második legjobb teljesítménymutatóval (82.8 százalék) virító Dallas a második negyed elején volt kénytelen lemondani a térdét fájlaló, addig 13 pontig jutó Dirk Nowitzki szolgálatairól, ennek ellenére képes volt kimászni szorult helyzetéből. Nem volt könnyű, kilenc perccel a vége előtt még a Thunder vezetett (84–83), aztán a Mavs egy 7–0-s rohammal kézbe vette az irányítást. Caron Butler 21, a német óriást helyettesítő Shawn Marion 20 pontot hintett, Jason Kidd 10 pontja mellett osztott ugyanennyi gólpasszt is. A dallasiak 11–1-es mutatóval büszkélkednek idegenben – ennél jobb jelenleg nincs a ligában –, és sorozatban az ötödik győzelmüket könyvelték el.

Ugyancsak ötös szériát épített a Houston Rockets, amely hosszú hetek kínlódása után kapaszkodott vissza ötven százalékra (15-15 győzelem és vereség). Kevin Martin 20, Shane Battier és Aaron Brooks 15-15 ponttal vezette a hadműveletet, amelynek az idegenben még mindig nyeretlen Washington esett áldozatul. Figyelem, ez már nem az a Wizards volt, amelyik egy nappal korábban San Antonióban vendégszerepelt; immár játszott a sérüléséből felépülő draftelső, John Wall (13 pont), valamint a verekedésért kapott eltiltását letöltő Andray Blatche (17 pont, 14 lepattanó) és JaVale McGee (2, 7).

Érdekesség, hogy a két egylet kínai játékosai, Jao Ming (Houston) és Ji Csien-lien (Washington) egyaránt a cserepadon ücsörögtek utcai ruhában. Mindketten sérültek; a liga belső köreiből származó pletykák szerint a Houston megelégelte Jao sérülékenységét, és keresi a lehetőségét, hogyan cserélhetné el az amúgy nagy népszerűségnek örvendő kínai óriást.

Salt Lake Cityben sokáig a várakozásnak megfelelően alakultak az események, vezetett a Jazz, csakhogy a harmadik negyedben a Portland hasított egy 14–0-s szakaszt, és a sokkból a hazaiak későn ébredtek. A 31 pontig jutó Deron Williams két gyors triplájával a Jazz felzárkózott 94–91-re 7.7 másodperccel a végső dudaszó előtt, ám Andre Miller (17 pont) keze nem remegett meg a túloldalon, két büntető elsüllyesztésével biztossá tette a vendégek sikerét. Az előző négy idegenbeli meccsét elveszítő Blazersben LaMarcus Aldridge 26, az egykori Utah-játékos Wesley Matthews 14 ponttal zárt, míg a jó öreg Marcus Camby 12 lepattanót szakított.

Az előszezon kezdete óta az Orlandónak már két elhalasztott meccse volt, és a hóakadályok miatt kísértett a harmadik is, de másfél órával a kezdés előtt csak-csak beestek a mágikusok a New Jersey csarnokába, és annak rendje-módja szerint az idényben harmadszor is elverték a gyengécske Netset. A vendégek tucatnyi triplát szórtak be, hat játékos jutott legalább tíz pontig, Dwight Howard 19 ponttal és 13 lepattanóval vezérkedett.

A Minnesota hétfőn hajnalban Michael Beasley kosarával nyert Clevelandben, és most megint ő volt a kulcsember: 30 ponttal, kilenc lepattanóval és karriercsúcsot érő hét gólpasszal vezette meglepő győzelemre csapatát a New Orleans ellen. Az első negyedet még elbukó Wolves a következő játékrészekben szigorított védekezésén, nagyrészt ennek köszönhette, hogy két meccset nyert egymás után – az idényben mindössze másodszor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!