Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. November 12. 21:55, hétfő | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/djabe.hu

Eddig 42 országban lépett fel a győri zenész vezette Djabe

Eddig 42 országban lépett fel a győri zenész vezette Djabe

A győri Barabás Tamás Magyarország legvirtuózabb basszusgitárosa, a Djabe első számú komponistája. Az egyik legkeresettebb magyar jazz banda, új stúdióalbummal jelentkezett, Győrben is lesz lemezbemutató koncert.

A Djabe Magyarország elsőszámú jazz/world fusion zenekara. 15 éves fennállása alatt számos hazai, valamint nemzetközi díjat és elismerést szerzett. 2007 óta a Genesis egykori gitárosával Steve Hackettel is rendszeresen koncertezik.

A Djabe egyedi zenét játszik, melyben a jazz keveredik a magyar és a világzene különböző elemeivel. A zenekar elsô számú komponistája Barabás Tamás, aki a legvirtuózabb magyar basszusgitáros is egyben. A jazz és az autentikus magyar zene egyszerre van jelen Kovács Ferenc játékában, akirôl a vele többször is dolgozó Archie Sheep azt mondta, hogy a „világ egyik legjobb hegedűse, aki emellett úgy trombitál, mint Miles Davis”. Kovács dolgozott Dave Murrey-vel és Hamid Drake-kel is.
A szintén győri zongorista Kovács Zoltán kezeli a szintetizátorokat is, akinek sokszínű, néha klasszikusba hajló játéka nagyban emeli a Djabe hangzásának színvonalát. A Djabe afrikai ashanti nyelven szabadságot jelent. A zenakarvezető és komponista Égerházi Attila gitáros ezt a szabadságot elsősorban a zenei stílusok és hangszerelések szabad keverésében értelmezi. A Djabe dobosa, Banai Szilárd az egyik legtehetségesebb magyar jazz-dobos, aki megbízható és muzikális játékával a lehető legjobb alapot biztosítja az együttesnek.
A zenekar zenei vezetője Barabás Tamás, aki kiváló hangmérnöki munkájával az Abbey Road stúdió szakembereinek az elismerését is kivívta a Táncolnak a kazlak 5.1-es surround hangkeverésével, melyet Los Angelesben, 2004-ben surround music awardra is jelöltek.

A zenekar nemrégiben új stúdióalbummal is jelentkezett, a címadó dal mármeghallgatható oldalukon.

Lemezbemutató koncert a Richter-teremben, részletekért katt ide!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.