Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Augusztus 24. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Eddig elmaradt a szokásos nyári szúnyoginvázió Győrben és környékén

Eddig elmaradt a szokásos nyári szúnyoginvázió Győrben és környékén

A vérszívóknak ezúttal szerencsére nem kedvezett az időjárás, eddig mindössze háromszor kellett irtani a rovarokat.

A Győr-Szol szakemberei folyamatosan mérik a csípésszámot ami a napokban a kritikus hatvan fölé emelkedett ezért szerdától három napon keresztül megint gyérítik a szúnyogokat.

Eddig minden évben szinte heti rendszerességgel kellett irtani a vérszívókat annyi volt belőlük egész nyáron. Idén azonban szerencsére elmaradt a rovarinvázió, legalábbis egyelőre. Az időjárás nem kedvezett a szúnyogoknak így gyéríteni is még csak háromszor kellett a nyáron.

A szolgáltató szakemberei az eddigi kedvező tapasztalatok ellenére folyamatosan mérik a csípésszámot. Ez a napokban a kritikus 60 fölé emelkedett Győrben és környékén ezért azonnal be is avatkoznak. Szerdától három napon keresztül megint gyérítik a szúnyogokat a térségben, a mostani felszállások pedig valószínűleg végleg elveszik majd a rovarok kedvét a kellemetlenkedéstől. A szúnyoginvázió egyébként nem csak nálunk, de a Balaton környékén és a Szigetközben is elmaradt az ott élők és a turisták legnagyobb örömére.

Címkék: győr-szol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.