Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 16. 08:02, csütörtök | Belföld

Édenkertben pihenhetünk Budapesten

Édenkertben pihenhetünk Budapesten

A botanikus kertet idéző udvarban a tökéletes állapot megteremtésére törekedtek a tervezők. A természetesen világos térben a leghidegebb időben is bárki üldögélhet a banánfák alatt. A hely névadója a 26-os szám.

A 26-os szám a növények számára ideális hőmérsékletet, és egyben a Twentysix címét is jelöli.

500 növénnyel és állandó 26 fokos hőmérséklettel várja látogatóit a budapesti Twentysix. A belvárosi Király utcában kialakított édenkert megálmodói a természet, a gasztronómia és a tudatos lét harmóniájának megteremtésére törekedtek.

Az 1800 négyzetméteren elterülő dzsungelt 34-féle növénytípus – köztük banánfa, fikusz, begónia és kentia pálma – alkotja, továbbá négy, egyenként külön funkciót betöltő közösségi térnek ad otthont.

A letisztult, mediterrán étteremben friss és egészséges fogások, az ínyencségboltban helyben sütött pékáru és kistermelői élelmiszerek kaphatók. A jógastúdióban hétfőtől vasárnapig a test és a lélek ápolására van lehetőség. A kert negyedik tere, egy lakásstúdió a jövőben többek között rendezvények, gasztronómiai workshopok és tematikus pop up vacsorák helyszíneként szolgál majd.

„Az egyszerűségben hiszünk – mondta Poisson-Angeli Barbara, a hely megálmodója a megnyitón. – Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol bárki a természet közelében élvezheti a mediterrán falatokat, jógázhat, ha kedve tartja, vagy akár megvásárolhatja az esti vacsorára valót, és mindehhez nem kell messzire utaznia vagy kiszakadnia a belvárosból.”

A Twentysixbe látogatók egy koktél elfogyasztásával a környezetvédelemért is tehetnek. A Plant a Tree Cocktail különlegessége, hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében – írja a Vendéglátás.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Twentysix

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.