Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 18. 06:44, csütörtök | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Édes magyar siker az EU-ban

Édes magyar siker az EU-ban

Jelölniük kell az Európai Unión kívülről származó méz arányát is a gyártóknak egy, az Európai Parlamentben frissen elfogadott módosító javaslatnak köszönhetően. Eddig csak annyit kellett feltüntetni, hogy használtak-e máshonnan sz

Az Európai Unión belül a legjelentősebb mézexporttal rendelkező Magyarország számára fontos siker, hogy az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottsága után a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottsága is elfogadta Áder János és Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselők mézek címkézéséről szóló módosító javaslatait.

Eddig ugyanis a mézek címkéin elég volt annyit feltüntetni, hogy az Unión kívülről származó méz is található a termékben. Ezentúl a feldolgozók által használt mézek arányának is szerepelnie kell a címkén. Emellett a nagyobb arányban nem az EU-ból származó mézet tartalmazó termékeken az „EU-n kívüli" kifejezés hívja majd fel a vásárlók figyelmét az összetételre.

A módosító indítványra azért volt szükség, mert egyes gyártók olcsóbb, nem uniós országból származó, gyengébb minőségű mézet kevernek az európai mézhez. A jelenleg hatályos jogszabály pedig csak annyit írt elő, hogy jelezzék, amennyiben EU-n kívüli mézet is tartalmaz. Így a címkén nem látszott az, ha túlnyomórészt más országokból származó mézet tartalmazott a termék.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő