Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Szeptember 29. 15:30, szerda | Helyi
Forrás: ÉDUKÖVIZIG

ÉDUKÖVIZIG tájékoztató belvízvédelmi készültségről

ÉDUKÖVIZIG tájékoztató belvízvédelmi készültségről

Az elmúlt napok jelentős csapadéktevékenysége következtében a Fertő tó vízszintje a jelenlegi szabályozási szintnél kb. 10 cm-rel magasabb, s a vízeresztés növelése nélkül a héten még további emelkedés valószínű. A tó folyamatos

A Rábcai és a Kapuvár - hansági belvízvédelmi szakaszon II. fokú, a Fertő menti belvízvédelmi szakaszon I. fokú belvízvédelmi készültség lépett életbe. A Királytói és a Tarcsai csatornákhoz mobilszivattyúk telepítése történik.

Az elmúlt 24 órában a Duna felső szakaszának északi részén, valamint Alsó-Ausztria nyugati felén hullott 5 mm-t elérő csapadék. Az Igazgatóság más területein számottevő mennyiséget sehol sem mértek.
Az elmúlt hétvége csapadékos időjárásának hatására Duna kivételével igazgatóságunk valamennyi folyóján árhullám indult meg.

Győrben a vízszintek alakulását a Duna várhatóan stagnáló vízjárása és a Rábán érkező árhullám együttesen befolyásolja majd, de a rakpartot nem fenyegeti elöntés, illetve árvízvédelmi készültséget sem kell elrendelni.

A Répce vízfolyáson az árhullám valószínűleg a korábban jelzettnél alacsonyabb szinten fog tetőzni a holnap délelőtti órákban (230-250 cm), azonban I. fokú készültségi szint itt sem lép érvénybe.

A következő napokban újabb árhullám kialakulására nem kell számítani, jelentős csapadék jövő hét elejéig nem valószínű.

/Janák Emil/
Központi védelemvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.