Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2020. Január 06. 05:00, hétfő | Külföld

Ég Ausztrália: Pink félmillió dollárt adományozott az ausztrál tűzoltóknak

Ég Ausztrália: Pink félmillió dollárt adományozott az ausztrál tűzoltóknak

Eddig Ausztrália hat államában 5,9 millió hektár égett porrá, ami nagyobb terület, mint Belgium.

Pink 500 000 dollárt (közel 148 millió forintot) adományozott Ausztrália sürgősségi szolgálatainak, amit maga az énekesnő jelentett be Twitterén.

Posztjában így fogalmaz:

"Teljesen össze vagyok törve, amikor azt látom, mi történik épp Ausztráliában"- írja Pink, majd hozzáteszi, hogy a helyi tűzoltóknak félmillió dollárt utalt át. A híresség a posztban több elérhetőséget is megosztott, hogy követői is segíthessék mindazokat, akik a tűzoltásban részt vesznek.

A rajongók kommentjeikben igyekeztek megköszönni és elismerni a sztár nagylelkűségét.

"Nem vagyok közvetlenül érintett, de barátaimat jelenleg evakuálják. A nagylelkűség és az együttérzés könnyeket csalt a szemembe" - írta egyikük.

„Nem csoda, hogy Ausztrália szeret téged. Köszönjük! ”- írja egy másik Twitter-felhasználó.

Eddig Ausztrália hat államában 5,9 millió hektár égett porrá, ami nagyobb terület, mint Belgium. A lángok a legnagyobb városokig is elterjedtek, Sydney és Melbourne külterületén például több ház megrongálódott, a felszálló füst pedig mindkét települést beborította. December elején olyan rossz volt a levegő minősége Sydney felett, hogy az 11-szeresen meghaladta a már veszélyesnek számító értéket.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Kép: noihirek.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 14:09, szerda | Külföld

Előrehozták a gyerekvakcina startját az EU-ban

A tervezettnél egy héttel korábban, már december 13-án elkezdik kiszállítani az Európai Unióban az 5-11 éves korosztálynak az új típusú koronavírus okozta betegség ellen kifejlesztett védőoltást

2021. December 01. 08:00, szerda | Külföld

A szerb kormány korlátozta az alapvető élelmiszerek árát, hogy megállítsa az inflációt

Korlátozta az alapvető élelmiszerek árát a szerb kormány a következő két hónapra, hogy visszaszorítsa az inflációt - közölte a kormány sajtószolgálata kedden.

2021. December 01. 06:00, szerda | Külföld

3-4 hónap kell új vakcinák jóváhagyásához

Noha a meglévő oltóanyagok továbbra is védelmet nyújtanak, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szükség esetén három-négy hónapon belül uniós használatra ajánlhatja azokat a koronavírus elleni vakcinákat,

2021. November 30. 17:03, kedd | Külföld

Univerzális űrhajót fejleszt ki a Roszkoszmosz az új űrállomás számára

Olyan univerzális, újrafelhasználható űrhajót fog létrehozni Oroszország az új orbitális állomás számára, amely űrhajósok és rakomány szállítására is egyaránt képes lesz