Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 27. 15:30, szerda | Külföld

Ég egy brit nemzeti park- kiürítették a környéket

Ég egy brit nemzeti park- kiürítették a környéket

Több mint 50 házat kellett evakuálni Nagy-Britannia egyik legszebb részén azóta, hogy vasárnap tűz ütött ki a forróságban. A lángok a szél miatt gyorsan terjednek.

Folyamatos a carrbrooki lakások kiürítése Nagy-Britanniában a környéken tomboló tűz miatt.

A BBC szerint mind a 150 ember evakuálása rendben zajlott le. Ugyanakkor a tűzoltók nehezen bírnak a lángokkal, napok óta 10 tűzoltóautóval és 50 tűzoltóval oltanak, ráadásul továbbra sem tudják, mitől pattanhatott ki a tűz Saddleworth Moorban, ami a Peak District Nemzeti Park része.

Az egyik lakos szerint a füst teljesen belepte a környéket, szinte csípi az emberek szemét. Arra panaszkodott, hogy a szúrós szag már egészen a lakások belsejéig terjedt, majd viccesen megjegyezte, az embereknek „füstölthal-szaga” van.

Ricky Case tűzoltó a BBC-nek azt mondta, még sosem kellett ekkora területen dolgozniuk, ahol a dombos-mocsaras vidék ráadásul csak megnehezíti az oltást.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Oli Scarff

Címkék: anglia, manchester, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.