Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Április 20. 07:39, kedd | Sport
Forrás: NSO

Eger, Vasas, Szeged, FTC - a legjobb négy

Eger, Vasas, Szeged, FTC - a legjobb négy

Tíz év után először nem jutott a legjobb négy közé a Domino-Honvéd a férfi vízilabda-bajnokság élvonalában. Az alapszakasz ma ért véget, az elődöntőben az Eger a Ferencvárossal, a Vasas a Szegeddel találkozik.

 

A szombati játéknap előtt már kialakult a legjobb négy mezőnye a férfibajnokságban. A szabadnapos FTC-nek nem kellett izgulnia, hogy kicsúszik a legjobb négyből, ugyanis a Domino a Pécs elleni győzelmével csak két pontra tudta megközelíteni a zöld-fehéreket.

 

A Honvéd így tíz év után először maradt le az elődöntőről. Ott lesz viszont az alapszakaszt fennállása során először megnyerő Eger, amely a Ferencváros elleni párharcot 4-1-es előnnyel kezdi meg, miután a bajnokság folyamán odahaza nyert, a Népligetben pedig ikszelt a riválissal.

 

Érdekesebb a helyzet a másik elődöntőben, amelyben az alapszakasz eredményei alapján a Szeged 4-1-es előnyről kezd a Vasas ellen. Mivel azonban az angyalföldiek a tabellán megelőzték riválisukat, az első mérkőzésen a Vasas játszik odahaza.

 

A párharcokban a csapatok felváltva birtokolják a pályaválasztói jogot, s az egyik alakulat tizedik megszerzett pontjáig tart az összecsapás. Egy győzelem három pontot, a döntetlen pedig egyet ér.

 

Az 5-8. helyért is játszanak a csapatok, amelyek az alapszakasz sorrendje alapján 12, 9, 6 vagy 3 pontot kapnak. Ezután még oda-visszavágós alapon megküzdenek egymással. A csapatonkénti hat mérkőzés után alakul ki a végső sorrend.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.