Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Január 16. 13:10, szerda | Belföld
Forrás: katasztrófavédelem

Égő karácsonyfa okozott robbanást Székesfehérvár-Kisfaludon

Égő karácsonyfa okozott robbanást Székesfehérvár-Kisfaludon

Csillagszórótól gyulladt ki a kiszáradt karácsonyfa egy családi ház nappalijában szerdán délelőtt Székesfehérvár-Kisfaludon.

A lakók kinyitották az erkélyajtót, hogy kidobják az égő fenyőt az udvarra, ám ekkor a beáramló levegőtől a tűzben felszabaduló gázok berobbantak a szobában. A kisebb erejű detonáció során a nappali üveg oldalfala tokostól kidőlt a teraszra. A keletkező légnyomás a karácsonyfa lángjait elfojtotta. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a füst miatt az épületet átszellőztették, a veszélyes üvegszilánkokat eltávolították. Az egyik lakó megsérült, őt a mentők kórházba szállították – részletezte az esetet a katasztrófavédelem.

Legutóbb alig egy hete, ugyancsak a csillagszórótól gyulladt ki egy karácsonyfa Székesfehérváron. Akkor a lakóknak a tüzet sikerült eloltaniuk, nem sérültek meg. A katasztrófavédelem ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a feldíszített vágott fenyők mára már nagyon kiszáradtak, és rendkívül gyúlékonyak, ezért még az utolsó csillagszórókat se gyújtsák meg a karácsonyfákon. További veszélyt jelenthetnek az elektromos lámpafüzérek is, amelyek meghibásodása miatt pillanatokon belül lángba borulhat a fenyő.

Fotók: Szabó-Bisztricz Anett főhadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni