Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 26. 07:30, péntek | Külföld

Egy 12 éves fiút ölt meg az influenza az USA-ban

Egy 12 éves fiút ölt meg az influenza az USA-ban

Ahogy Magyarországon, úgy az USA-ban is influenzajárvány van. Sokan összekeverik a veszélyes , vírus okozta betegséget egy egyszerű megfázással, és elhanyagolják a tünetek kezelését, pedig ennek végzetes következményei lehetnek.

A Palm Beach Post adta hírül, hogy Floridában influenzás megbetegedés következtében meghalt a 12 éves Dylan Winnik. A család otthonába kiérkező Palm Beach megyei rendőrök tettek eleget szomorú kötelességüknek és megállapították a halál beálltát, majd vizsgálni kezdték az eset körülményeit. A fiú anyja és nevelőapja nem is gyanították, hogy Dylan életveszélyben lehet. Úgy gondolták, hogy csak megfázott, ennek megfelelően kapott gyógyszereket és néhány napja már ágyban feküdt. A család megsegítésére internetes gyűjtésbe kezdtek, eddig 8000 dollár gyűlt össze adományokból.

A család nem érezte olyan nagynak a problémát, hogy orvoshoz fordultak volna. Mike Medwik, Dylan nevelőapja a médiában figyelmeztetett rá minden szülőt, hogy ne vegyék félvállról a csak meghűlésre utaló tüneteket gyerekeiknél, hanem minden esetben kérjék ki orvos véleményét. Az Egyesült Államok járványügyi központja szerint az influenzaszezonban, november elejétől január közepéig az USA-ban 30 gyerek halálát okozta a betegség, ezért fokozottan ajánlják mindenkinek a védőoltást.

Forrás: origo.hu

Kép: Dylan Winnik - gofundme.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).