Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 03. 09:24, péntek | Belföld
Forrás: mti

Egy 13 éves lány hátba szúrta iskolatársát az esztergomi gyerekotthonban

Egy 13 éves lány hátba szúrta iskolatársát az esztergomi gyerekotthonban

Egy tizenhárom éves lány hátba szúrta két évvel idősebb iskolatársát egy esztergomi gyermekotthonban; a gyermeket letartóztatták – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint a tizenhárom éves lány az egyik esztergomi gyermekotthonban december 29-én késsel hátba szúrta iskolatársát, aki életveszélyesen megsérült.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter-szakértő szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a tette következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így büntethető életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

Azt is írták, hogy a lány a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani – áll az ügyészségi közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.