Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 26. 05:01, péntek | Életmód
Forrás: mti

Egy a millióhoz az esélye, hogy valaki trópusi országban trópusi betegségben haljon meg

Egy a millióhoz az esélye, hogy valaki trópusi országban trópusi betegségben haljon meg

Szlávik János infektológus szerint egy az egymillióhoz az esélye annak, hogy valaki egy trópusi országban trópusi betegségben meghaljon.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Immunológiai Ambulanciájának főorvosa az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában annak a férfinek az esetével kapcsolatban, aki Thaiföldön vélhetően egy hal elfogyasztásától meghalt, azt mondta, gyaníthatóan ételmérgezésről lehet szó, de valami más is lehetett a fiatal férfi szervezetében, és máshogy reagált az anyagokra.

Elmondása szerint minden második utazónál jelentkezik pár napig tartó hányás, hasmenés, vagy láz, de ezeket gyógyszerekkel, a kiszáradást infúzióval kezelik, de annak minimális az esélye, hogy valaki meghaljon emiatt. Szerinte a férfi nem kapott időben orvosi segítséget.

Szlávik János azt tanácsolta, hogy az utazók olyan ételeket egyenek, amelyek jól meg vannak sütve, vagy főzve, palackozott italt igyanak, ne kérjenek jégkockát az italba és meghámozható gyümölcsöket egyenek.

Címkék: betegség, trópus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.