Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Július 14. 16:03, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Donka Ferenc

Egy ember meghalt a Soltszentimre közelében pusztító tűzben

Egy ember meghalt a Soltszentimre közelében pusztító tűzben

Halálos áldozata is van annak a szerda este keletkezett tűznek, amely több mint ötven hektáron pusztított az Izsák és Soltszentimre közötti erdős területen

- tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön az MTI-t.

A major egyik leégett tanyájának romjai között, az épület leszakadt födémje alatt találták meg a tűzoltók az áldozatot.

Az erdőtüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet - közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel.

Az OKF szerda éjszaka azt írta a honlapján, hogy tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját érintette.



Az érintett területen hat lakott tanya van, az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovasmajorban - ahonnan az állatokat már korábban kimentették - kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.

Az égő lovardából a mentést Molnár Ottó izsáki körzeti megbízott kezdte meg - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-kapitányság -, a zászlóst végül füstmérgezés gyanújával kórházba vitték. A tűz terjedésének megakadályozásában, a behatárolásban a rendőrség helikoptere segédkezett - írták.

Az összefogás és minden igyekezet ellenére a lovardának körülbelül a fele, valamint több hektárnyi erdő és néhány tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető - tudatta a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni