Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 15. 07:14, csütörtök | Helyi

Egy év alatt nagyot ugrott térségünkben a turisták száma

Egy év alatt nagyot ugrott térségünkben a turisták száma

2023-ban a turisztikai térségek nemzetközi forgalma 3 százalékkal meghaladta a 2019. évi értéket, és a belföldi éjszakák számában is szinte azonos teljesítményt mutatott be – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Balaton és környéke továbbra is kiemelt szerepet kapott, ugyanis Zánkán, valamint Zalakaroson volt a legmagasabb a vendégek száma a lakosságszámhoz viszonyítva. Az összesen 27,3 millió vidéki vendégéjszakából 81 százalék a 11 turisztikai térségben realizálódott, ahol a Balaton, a Mátra-Bükk és Budapest környéke vezeti a szállásforgalmat. Ebben a három térségben a vidéki szálláshelyek bevétele is a legmagasabb.

Térségünk is egyre népszerűbb úticél

Érdekes adatokat mutatnak a növekedési tendenciák is. A Győr-Pannonhalma térségben mérték a legnagyobb vendég- és vendégéjszaka-növekedést 2022-höz képest, míg a Tokaj és Nyíregyháza térségben 16 százalék fölötti bővülést regisztráltak 2019-hez képest. A Budapest környéki szálláshelyeken pedig a vendégéjszakák száma nőtt a leginkább, közel 10 százalékkal.

A külföldi látogatók részéről is érezhető a növekvő érdeklődés vidéken. A Balaton után Debrecen és térsége, valamint a Bük-Sárvár térsége vonzotta a legtöbb külföldi vendéget. A csehek és németek a legtöbben választották a vidéki üdülőrégiónkat, míg a hegyvidéki desztinációk közül a lengyelek és a szlovákok bizonyultak a legnépszerűbbnek.

A belföldi vendégek közül a Balaton után a Mátra-Bükk, Budapest környéke, Debrecen és térsége, valamint Tokaj és Nyíregyháza térségek szálláshelyeit választották a legtöbben. A fővárosiak körében továbbra is a Balaton, a Mátra-Bükk és Budapest a kedvenc, ahol Siófok, Eger és Visegrád szálláshelyei várják őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.