Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 04. 13:55, kedd | Belföld

Egy hét után ismét újszülöttet hagytak a miskolci kórház inkubátorában

Egy hét után ismét újszülöttet hagytak a miskolci kórház inkubátorában

Egy hét elteltével ismét egészséges újszülöttet találtak Miskolcon a megyei kórház bejáratánál található inkubátorban.

Ezúttal egy kisfiút tettek az inkubátorba, ami hétfőn jelzett, a személyzet azonnal intézkedett.

A gyereket a koraszülött- és újszülött-pathológiai osztályra vitték - írta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közleményében.

A 48 centiméterrel és 2900 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói az Esti Levente Norbert nevet javasolták.

A kisfiú a vizsgálatok szerint nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, egészséges - írták.

Mint ahogy azt korábban is megírta az Origo, május 27-én egy kislányt tettek be az inkubátorba, őt Kis Napsugárnak keresztelték el.A kórház arra is kitért hogy a nők - ha nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.


A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, azóta ez a kisfiú volt a tizennegyedik újszülött, akit elhelyeztek benne.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Lehoczky Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő