Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. Július 24. 17:25, szerda | Belföld

Egy héten át habzik Balatonföldvár

Egy héten át habzik Balatonföldvár

Szerdától öt napon keresztül különleges habzó csodák, sörös és kulturális programok várják a déli partra látogatókat a III. Balatonföldvári Sörfesztiválon.

Az alsóörsi és keszthelyi sörfesztiválokat követően a déli partot is beveszi a Serfőzők csapata. A július 24-től július 28-ig tartó rendezvényen a közel 20 kiállító több mint száz csapolt és üveges itala között angol, belga, cseh, magyar és német kedvencek is megtalálhatók, amelyeket többek között a Fehér Nyúl Brewery, a Sümegi Sörház vagy a Gallica Hungary csapata prezentál.

A hűs italok mellett fesztiválételekkel is készülnek a szervezők: szaftos grill ételeket, Amerikát idéző füstös BBQ finomságokat, sós ropogtatni valókat és édes csemegéket is kóstolhatnak a látogatók – mondta el Katona Csaba sörtörténész a Duna Balatoni nyár című műsorában.

A rendezvényt Katona Csaba sörkóstolói és sörtörténeti bemutatói is színesítik, vezetésével a közönség is megméretheti magát a fesztivál sörivó versenyein. Jeszenszky József mesterjelölt sakkozóval sakkszimultánt rendeznek, amely már a tavalyi év során is nagy sikert aratott.

A kulturális programok egyaránt kedveznek a latin zene, a rockkoncertek vagy épp a retró slágerek szerelmeseinek is. DJ Dominique, Sergio Santos, a Madrapur és a Madarak Házi Buli Zenekar garantálja a fesztiválhangulatot vasárnapig Balatonföldváron.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 18:02, vasárnap | Belföld

Kötet jelent meg a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatról

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 15 évére tekint vissza fotók és élménybeszámolók segítségével az a kötet, amelyet december 20-án mutatnak be Taron.

2019. December 15. 16:01, vasárnap | Belföld

A TEK biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat

A Terrorelhárítási Központ (TEK) biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat.

2019. December 15. 14:09, vasárnap | Belföld

Letartóztatták és házi őrizetbe helyezték a tinédzser budai fegyveres rablókat

Két fiatal letartóztatását és két másik bűnügyi felügyeletét rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság a fiatalkorú budai fegyveres rablók közül fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás miatt.

2019. December 15. 11:06, vasárnap | Belföld

Súlyosan megsérült egy barlangtúrázó a Ferenc-hegyi-barlangban

Súlyos balesetet szenvedett egy barlangtúrázó szombaton kora este a budapesti Ferenc-hegyi-barlangban, a 35 éves férfit ötórás mentőakció keretében hozták a felszínre a barlangi mentők