Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2019. Május 10. 13:20, péntek | Belföld

Egy hétig élt párja elszenesedett holtteste mellett a lakásban

Egy hétig élt párja elszenesedett holtteste mellett a lakásban

Hét napon át élettelenül feküdhetett otthonában a salgótarjáni O. Lajos, akinek a háza még április 30-án égett ki. 38 éves élettársa segíthetett volna neki, de inkább végignézte, ahogy meghal. Nem hívta a tűzoltókat, és később is

"Itt mindenki csendes, rendben tartja a portáját, ők voltak a kivételek" - mondta a Borsnak egy férfi, aki ugyanabban a csendes utcában lakik, ahol Lajos és Anikó régóta élt.

Ahogy az Origo is megírta, a házban kigyulladt valami, a bent lévő férfi megpróbált kimenekülni, de csak a folyosóig jutott, ahol összeesett, és meghalt.

Párja látta, hogy mi történt, de nem segített neki. Ő megmenekült.

"A ház tele volt szeméttel, ittak, hangoskodtak. Így meg sem lepődtünk már, amikor furcsa szagokat éreztünk 30-án. Este tíz körül ugyanis úgy éreztük, mintha műanyagot tüzelne valaki. Mi nem láttunk semmit, tüzet sem, de másnap reggel minden furcsán füstös volt. Megkérdeztük, hogy mi történt, de Lajossal nem találkoztunk, csak Anikó támolygott ki. Ő azonban azt mondta, hogy nincs semmi gond, élte tovább az életét" – tette hozzá a szomszéd.

Nemcsak arról van szó, hogy az asszony hallgatott a tűzről, arról is, hogy úgy tett, mintha Lajos még élne.

" Csak az volt a furcsa, hogy nem hallottuk a hangját, de gondoltuk, valamelyik testvérénél lehet. Még mindig kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy mindeközben ott feküdt holtan, az a nő meg járt-kelt felette" – ingatta a fejét szomorúan a férfi.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Angyal Eszter azt mondta, április 30-án keletkezhetett a tűz, akkor senki nem értesítette a tűzoltókat.

Végül május 7-én jelentek meg, a rendőrök hívták őket. Azonnal elindították az utólagos tűzvizsgálati eljárást, hogy kiderítsék, mi okozta a tűzet, lehetett-e például szándékos gyújtogatás. Egyelőre nem világos, ki telefonált a hatóságoknak, de az tény, hogy az asszonyt, miután egy hétig kerülgette párja elszenesedett holttestét a folyosón, bevitték a kapitányságra. Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt indult ellene eljárás.

Forrás: origo.hu

Kép: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.