Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 03. 13:43, hétfő | Életmód
Forrás: Varga Viktória

Egy jó párkapcsolat 9+1 összetevője

Egy jó párkapcsolat 9+1 összetevője

Akár párkapcsolatban élünk akár egyedül, mindannyiunkat foglalkoztat a kérdés, mi kell a sírig tartó boldogsághoz.

Természetesen erre sincs egy biztos recept, ami mindenkinek megadja, amire vágyik, de vannak alaptézisek, amiknek szem előtt tartásával jobb lehet a kapcsolatunk. Íme a mi listánk.

1.Türelem: Minden párkapcsolatban vannak helyzetek mikor az egyik fél a falat kaparná a másik valamelyik szokásától, de néha venni kell egy mély levegőt és tudomást sem venni apróbb dolgokról.

2.Együttérzés: Van, hogy az a legjobb, ha csak meghallgatjuk a párunkat egy nehéz nap után. Néha többet ér néhány együtt érző szó.

3.Empátia: Mielőtt nagyon belelovaljuk magunkat egy vitába, próbáljuk egy pillanatig a kedvesünk szemével nézni a helyzetet. Lehet, hogy abból a perspektívából mi sem cselekednénk másképp.

4.Önmagunk szeretete: Addig mást sem tudunk igazán szeretni, amíg magunkat nem fogadtuk el. Amíg vannak olyan tulajdonságaink, szokásaink, amin szeretnénk változtatni, de gyengék vagyunk hozzá és addig sokszor a másikon fogjuk megbosszulni saját gyengeségünk. Amin tudunk alakítsunk, a többit pedig fogadjuk el.

5.Önkritika: Egy párkapcsolat olyan mintha az ember állandóan görbe tükröt tartana maga elé. Vannak hibáink, amikről szeretnénk azt hinni, hogy mások nem veszik észre. De bizony látják és egy partner sok esetben meg is mondja ezeket. Meg kell tanulnunk ezeken nem megsértődni, hanem elfogadni és javítani rajta. Persze nagyon fontos, hogy ez csak addig működik, amíg meg tudjuk tartani saját személyiségünk.

Egy jó párkapcsolat 9+1 összetevője

6.Figyelem: Manapság az ÉN korát éljük, de ha szeretnénk, boldog párkapcsolatban élni minden nap, tennünk kell a másikért. Ezek lehetnek akár mindennapi dolgok is. Esetleg egy hideg sör a vacsora mellé vagy, hogy levittük a szemetet mire hazaér a munkából. Mindenképp érezni fogja, hogy törődünk vele.

7.Emberek ez nem Hollywood: A szemünkbe könnyeket csaló romantikus filmek garmadájával találkozhatunk, melyek mindegyikének az a lényege, hogy egyszer csak jön az igazi, aki úgy szeret, ahogy vagyunk és minden magától értetődik. Nincsenek viták vagy megoldásra váró problémák, egyszerűen minden tökéletes. Csak amíg erre várunk, elmegy mellettünk a valós igazi, aki bár nem úgy néz ki mint Ryan Gosling, nem mindig romantikus és reggelente a szája se mentol illatú, de életünk végéig odaadó és szerető társunk lenne.

8.Különbözünk: A férfiak és nők sok mindenben különböznek. Ez mindig is így volt és így is lesz. Ne akarjuk a másikra erőltetni azt, ami neki nem megy. A férfiak sose fognak órákig lelkizni, aggódni a renden vagy mások véleményével foglalkozni. A nők pedig sose fognak jót nevetni azon, ha rajtuk gúnyolódnak, elájulni egy fúrógép teljesítményétől vagy szó nélkül túllépni egy problémán. Ezeket el kell tudni fogadni és megpróbálni előnyt kovácsolni belőle.

9.Munka, munka, munka: A valóságos igaz szerelemben meg kell dolgozni a boldogságért. A felsorolt minden összetevőt szemelőt tartva az év minden napján. Nehéz dolog ez? Nem könnyű! De az igazán jó dolgokért megéri küzdeni.

+1 Te mit gondolsz? A cikk alá kommentbe írd le a Te 10. összetevődet a boldog párkapcsolathoz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.