Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. November 27. 10:20, hétfő | PR
Forrás: (x)

Egy kis újítás a karácsonyi menüben?

Egy kis újítás a karácsonyi menüben?

A karácsonyi menütervezés egy igen kényes téma tud lenni a családban. Vannak, akik ragaszkodnak a hagyományos ételekhez, vannak, akik már biztosan szívesen újítanának.

Opció lehet az, hogy egy vendéglőből rendelünk, s akkor időt is megspórolhatjuk az előkészületekre szükséges időt és fáradságot. Persze ahhoz jobban ki kell nyitnunk a pénztárcánkat. Mi lesz 2023. karácsonyán?

Szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki ételintoleranciától szenved. Így ez is megnehezíti a készülődés időszakát: kinek mivel tudunk szolgálni a vacsorán. Tényleg megoldás lehet az ételrendelés, az évben egyszer „elengedhetjük” magunkat. S mi lenne, ha idén személyiségünk egyik meghatározó tényezője, a horoszkóp alapján választanánk menüt? Egy kis „fűszer” a megszokottakhoz.

Előtte tekintsük meg, hogy hogyan is működik ez a misztikus világ!

Az asztrológia évezredek óta foglalkoztatja az embereket. A többi között a horoszkóp egyike ennek a misztikus rendszernek, amely számos ember életét befolyásolja és irányítja. Az asztrológia alapja az égitestek, különösen a bolygók (a Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó mind fontos szerepet játszik) és a csillagok mozgása, amelyek hatással vannak az emberek sorsára és személyiségére.

Az ember horoszkópját születési időpontja és helye alapján állapítják meg. Ezáltal leírják az illető életútját, jellemét és az esetlegesen bekövetkező jövőbeli fontosabb eseményeit. A horoszkópok 12 csillagjegybe sorolják az embereket, ezeket úgy hívják: az állatövi jegyek. Az alábbi jegyek tartoznak ide: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő és Halak.

Minden csillagjegy különböző tulajdonságokkal rendelkezik, és az egyes bolygók különböző aspektusokban befolyásolják ezeket. Tipikus példának számít, hogy a tűz elemhez tartozó Kos, Oroszlán és Nyilas állítólag szenvedélyes, dinamikus és impulzív, míg a víz elemű Rák, Skorpió és Halak inkább érzékenyek, intuitívak és emocionálisak.

A magazinok horoszkóprovataiban szereplő napi, heti vagy havi előrejelzések gyakran az egyes bolygók aktuális helyzetét és kapcsolatrendszerét veszik alapul. Azt állítják, hogy ezek a hatások befolyásolják az emberek mindennapi életét, kapcsolataikat, karrierjüket és még egészségügyi állapotukat is.

Az asztrológia hívei szerint a horoszkópok segíthetnek az önismeretben, az életút megértésében. Megtudhatjuk, miért éppen azt és azt a döntést hozzuk meg egy dologgal kapcsolatban az életünkben. Ugyanakkor a tudományos közösség sokszor szkeptikus az asztrológia iránt. Előszeretettel állítják azt, nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a bolygók és csillagok pozíciói valóban hatással vannak-e az ember életére.

Mindazonáltal a horoszkópok és az asztrológia továbbra is népszerűek világszerte, és sokan rendszeresen figyelik az asztrológusok által írt elemzéseket. Akár hiszünk az asztrológia hatalmában, akár nem, kétségkívül izgalmas téma az, hogyan próbálja megfejteni egy ősi rendszer a csillagok titkait és ez alapján az emberi sorsokat.

Novemberben elkezdődik a sürgés-forgás, készülünk az ünnepi időszakra. Hol mit szerezzünk be? Menjünk el minden boltba, ahol valamit jó áron tudunk beszerezni vagy egyszerűen rendeljünk házhoz mindent egy helyről? A kiszállítást egyre több helyen igénybe vehetjük, a heti akciók kínálatát böngészhetjük online is, s jól tesszük, ha a Penny következő akciós újságból válogatunk, így pénztárcánkat is kímélhetjük.

Nézzük, hogyan érdemes ételeket választani a fentiek alapján a karácsonyi asztalra:

- Kos, Oroszlán, Nyilas – a tűzjegyek: az szenvedélyesebb jegyek közé tartoznak. Kedvelik a csípős ízeket, amelyek szinte lángra lobbantják az érzékeiket. Ízlésük kifinomult, úgyhogy nem kell csínján bánni a fűszerekkel. A legjobb tálalás számukra, ha a családdal fogyasztják el közösen az ételt.

- Rák, Skorpió, Halak – a vízjegyek: érzékeny lelki világukhoz érzékeny gyomor tartozhat, ezért érdemes kímélőbb fogásokat választani. Mivel meghatározó elem számukra a víz, ezért egy jó halászlé vagy halas étel kiváló választás lehet.

- Bika, Szűz, Bak – a földjegyek: szeretik megadni a módját mindennek, ezért a karácsonyi, többfogásos menüsor igazán a kedvükre való. Mindenképp kerüljön leves is az asztalra, azonban a fűszerezéssel érdemes óvatosan bánni. Nagy hagyománytisztelők, ezért a beiglit semmiképp se felejtsük el a desszertek közül!

- Ikrek, Mérleg, Vízöntő – a levegőjegyek: szeretik a változatosságot, náluk inkább a sok, kisebbfajta étek a befutó! Náluk nyugodt szívvel lehet kísérletezni az extravagánsabb fogásokkal.

Bármilyen étel is kerüljön az asztalra, legyen a legnagyobb öröme mindenkinek, hogy együtt van a családdal és örömteli beszélgetéseket folytathatunk egymással!

Fotó: pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.