Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 08. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győrplusz.hu

Egy napra lehull a lepel a színház titkairól

Egy napra lehull a lepel a színház titkairól

Izgalmas nap elé néznek a színház világa iránt érdeklődők: a tavalyi nagy siker nyomán idén is megrendezik az Egy nap a kulisszák mögött szlogenű nyitott napot.

A nézők bejárhatják a színházat, beszélgethetnek a színészekkel, balettművészekkel, ihatnak „Kiss” fröccsöt, Forgács Péter pedig marhapörköltet kínál.

A 9 órától induló kulisszajáráson 18 csoport indulhat összesen, erre csütörtöktől regisztrálják a jelentkezéseket. Érdemes sietni, hiszen már most rengetegen érdeklődtek.

Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója a többi programot is ismertette: balettgyakorlatot, részleteket mutatnak meg a La vie en rose (Rózsaszínház) balett darabból, színpadtechnikai bemutatót nézhet meg bárki, de akár a Győri Beugróba is beszállhatnak az erre vállalkozók.

Programok lesznek a színház előtti téren is, például dalok az Ágacska című mesejátékból és Promenád koncert. Délután Forgács Péter kínálja a maga által készített marhapörköltet, Kiss János, a Győri Balett igazgatója pedig a „Kiss” fröccsöt.

18.30-tól alkalmi koktélterasz nyílik a színház erkélyén, 19 órától pedig Gálaműsor kezdődik két részletben. Az első részben nagyzenekaros gálaműsor, a másodikban pedig „retro party” lesz, az előző évadok előadásainak részleteivel.

Forgács Péter felhívta a figyelmet arra, hogy ezen a napon kedvezményesen, törzsvásárlói áron vásárolhat bárki bérleteket.

„Tavaly sokan keresték a szereposztó díványt, most azt is megmutatjuk” – jegyezte meg viccesen a színházigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.