Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2013. Március 16. 14:05, szombat | Helyi
Forrás: infoGyőr

Egy önkéntes gondolatai - Olvasónktól

Egy önkéntes gondolatai - Olvasónktól

Az elmúlt napok eseményein kicsit felülkerekedve, néhány gondolat ütött szöget a fejemben, kérném tisztelettel a Szerkesztőséget, ha módjuk van rá, valamilyen formában osszák meg!

Inkább kérdések fognak következni, amik inkább költőiek, nincs rájuk helyes válasz. Elfogultsággal bárki nyugodtan vádolhat, hiszen hogyan lehetnék elfogulatlan mikor napok óta megélem amit a politikusaink jelentéseken, papírokon, telefonbeszélgetéseken át láttak csak.
Miért nem találkoztunk egy politikussal sem a segítők közt? Miért csak az adózó átlag állampolgár osztja meg amije van? Hol voltak a felajánlások a vagyonos honatyáink részéről? Köszönjük az smst, de egy üveg forró tea, egy segítő kéz már csak gesztusértékénél fogva is messze többet mutatott volna! Kérdezem én, ha az emberi jó szándék nem adott elég motivációt a segítségre, akkor valóban ennyire agyatlan a politika, hogy még az ebben rejlő PR és „jóhírnövelő” értéket, lehetőséget sem akarta kihasználni? Érdekes.
Miért van az, hogy sokan félve fogadták el a felajánlást attól tartva, hogy a helyzetet kihasználva horror áron nyerészkedni szándékozunk rajtuk? Miért van az, hogy volt, aki képes volt feltörni autókat? Tudom, tudom, ilyen világban élünk, de nem elgondolkodtató?
A negatív gondolatokat lezárandó, a névtelen hősök, akik nem nyilatkoznak sehol, ne verik a mellük, nem használnak nagy szavakat és nem hangoztatnak elcsépelt demagóg gondolatokat, megérdemelnek annyit, hogy egy perce végig gondoljuk, mit tettek ők, nem kérve semmit. Szerintem az, hogy megbecsüléssel gondolunk rájuk, amit elvárnak, semmi mást! Lehet párhuzamot vonni 48 és 13 között, a hősiesség nem veszett ki a magyarból, de 48-ban nem csak az egyszerű ember „tette magát oda az élvonalba”…..
Köszönet MINDENKINEK MINDENÉRT!

Annyival egészíteném ki az infoGyőr részéről ezt a szösszenetet, hogy amit mi tapasztaltunk hasonló képet fest! A Lajta utcai csomóponton látottak hihetetlen összeszedettséget és szervezettséget igényeltek. Szerkesztőségünk részéről külön kiemelném a Mackó Kuckót és a Pizza Bagoly pizzázót. Annak ellenére, hogy kérték, hogy ne tegyük. Több 10 hambureg és pizza jutott ki nekik hála az éhes embereknek. A Lajta utcai csapat, a terepjárósok, a Plázában, mind mind névtelenül, beszéd helyett cselekdve segítő emberek.

A kint dolgózó rendőrök, tűzoltók nem tehetnek arról, hogy szervezetlenül kellett dolgozniuk. Csak egy példa. Az M1es 81-es főúti lehajtójánál kérdeztük a rendőrt, mi a helyzet a másik lehajtóknál, hova mit kellene vinni. A válasz: NEM tudom. Ha már kérdések hangoztak el fentebb:

RÁDIÓ? MOBILTELEFON?

A civilek, miért tudtak választ adni a Lajta utcában?

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 23. 07:30, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp február 24-től

2020. Február 23. 07:27, vasárnap | Helyi

Elvitte a talált táskát, a győri nyomozók keresik

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

2020. Február 23. 07:20, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2020. Február 22. 06:35, szombat | Helyi

Egy buszon utazó nőt molesztált, a győri nyomozók keresik

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.