Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Szeptember 26. 07:37, hétfő | Helyi
Forrás: SamsungSport

Egy sorozat véget ért: elvesztette féltve őrzött veretlenségét a Győri ETO FC

Egy sorozat véget ért: elvesztette féltve őrzött veretlenségét a Győri ETO FC

Fantasztikus hangulatban, több, mint tízezer néző előtt 2-0-ra győzött a Diósgyőr, már nem veretlen az ETO. Seydiék elrontották Csertői Aurél születésnapját.

A veretlen, listavezető Győri ETO a bajnokságot újoncként remekül kezdő Diósgyőrhöz látogatott, amely hazai pályán mindenkire veszélyes. A borsodiak legutóbb a 4. fordulóban kaptak ki, és a fordulót megelőzően a 7. helyen álltak. A 10 500 szurkoló előtt pedig fantasztikus hangulatra volt kilátás.

A mérkőzést a DVTK kezdte jobban, uralták a játékot az első tíz percben, de helyzetekig nem jutottak. Nem úgy a 15. minutumban, amikor egy szöglet után Gal lőtt a 16-oson belül, Alekszidze kézzel hárított. A megítélt tizenegyest Luque pimaszul az elmozduló Sztevanovics helyére lőtte, 1-0.

Fél óra elteltével megfogyatkozott a Győr: Djordjevics lekönyökölte Gallardót, amiért Szilasi játékvezető leküldte a pályáról a vendégek légiósát. Kisebb szóváltás és lökdösődés is kialakult az eset után. Nagyon nehéz helyzetbe került a ma 46 esztendős Csertői Aurél csapata tehát.

Kettős cserével frissített a Győr a szünetben, a hazaiaknak már az első játékrész végén változtatniuk kellett, Gallardo megsérült, Seydi váltotta. A szenegálit nem tudta azonban tartani a kényszerűségből középhátvédet játszó Völgyi Dániel. A csatár az 59. percben megszerezte csapata második gólját: balról tört be a 16-oson belülre, védőjét lerázta, majd gyönyörűen emelte át a kifutó Sztevanovicsot, 2-0.

Ezt követően számos - javarészt diósgyőri - lehetőség adódott, a csereként beállt George, illetve Tisza Tibor előtt, de újabb gól már nem született, a Győr elveszítette veretlenségét, a DVTK viszont bizonyította, hogy ebben a szezonban igenis sokra hivatott.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Diósgyőr - Győri ETO 2-0 (1-0)
Gól: Luque (16. - 11-es), Seydi (59.)

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.