Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Február 12. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Egy csókkal spórolhatunk

Egy csókkal spórolhatunk

A szerelmesek ünnepe, Bálint-nap alkalmából szombattól hétfőig ketten egy jegy áráért látogathatják a Fővárosi Állatkertet a párok. Igazolásként a bejáratnál elfogadják azt, ha a szerelmesek megcsókolják egymást.

A látogatási szokások elemzése szerint az állatkertek látogatását a legtöbb európai szerelmespár kiváló programnak tartja. Az ismerkedő párok még azt is megjegyezték, hogy a közös élmény oldja a kezdeti bátortalanságot és erősíti a bimbódzó kapcsolatot. A Fővárosi Állat- és Növénykert ezért úgy döntött, hogy idén Bálint-napi kedvezménnyel várja a szerelmeseket. A párok ezen a hétvégén és hétfőn ketten egy jeggyel, vagyis féláron mehetnek be a városligeti intézménybe. A bejáratnál elég, ha egy csókkal bizonyítják a szerelmüket - közölte pénteken Hanga Zoltán szóvivő.

A pároknak lehetőségük nyílik arra is, hogy megnézzék az állatkert szerelmespárjait is. Niva és Norbi, a két szibériai tigris, valamint Angele és Assam, az ifjú elefántpár még az ismerkedési fázisban tart, de úgy tűnik, hogy mindkét szerelemből kiváló kapcsolat lesz. A vízidisznóknál Fruzsina és Roger szerelméből az elmúlt években számos utód született, legutóbb néhány héttel ezelőtt. Az állatkerti gondozók jelenleg Cuki és Géza, a tapírpár kapcsolatára tekintenek a legnagyobb várakozással, már ami az utódokat illeti. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár