Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Március 31. 07:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Egy euróért vásárolja vissza a klub az FTC Zrt.-t

Egy euróért vásárolja vissza a klub az FTC Zrt.-t

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor mai sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a klub szándéknyilatkozatot írt alá Kevin McCabe-bel, a labdarúgó Zrt. tulajdonosával a stadion és a körülötte lévő terület visszavásárlására. Az Al

Újra a klub irányíthatja a Ferencváros labdarúgó-szakosztályát, miután Kubatov Gábor, az FTC elnöke adásvételi szándéknyilatkozatot írt alá Kevin McCabe-bel, a labdarúgó Zrt. és az Albert Flórián Stadion, valamint a körülötte lévő terület tulajdonosával.

A labdarúgó Zrt.-ért jelképes összeget, egy eurót fizet az anyaegyesület az angol befektetőnek, míg a stadiont 2.5 millió euróért (700 millió forintért) vásárolhatja vissza az FTC.

A tranzakció előtt teljes körű gazdasági és jogi átvilágításon esik át a Zrt., ez június 30-án kezdődik, és ezután kerül sor a vásárlásra. A McCabe-bel kötött megállapodás értelmében a klub július 30-ig veheti meg a stadiont, és szeptember 30-ig van lehetősége a létesítmény körül található terület visszavásárlására, amely 5 milliárd forintba kerülhet. A felek arról is megállapodtak, hogy a Fradi 2012. március 30-ig ingyen használhatja a területet.

„A sírból hoztuk vissza a Fradit. A mai nap az ünneplésé, de holnaptól a tetteké lesz a főszerep" – mondta Kubatov, aki ismertette az új igazgatótanács összetételét, amelynek Dr. Berzeviczy Attila, ifj. Springer Miklós, Kocsis Máté, Kubatov Gábor és Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere lesz a tagja.

A klub elnöke elmondta, Kevin McCabe végig tisztességesen, jó szándékkal kezelte a Fradi eladását. Kubatov hozzátette, holnap jelentik be, hogy ki lesz a labdarúgó Zrt. új vezérigazgatója. A sajtótájékoztatón elhangzott, a labdarúgó Zrt. 200 millió forint körüli adósságot halmozott fel, de egy elszámolatlan adóvita kapcsán akár 460 millió forint is befolyhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.