Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Augusztus 10. 07:41, kedd | Sport
Forrás: HírTV

Egy ezüst- és két bronzérmet szereztünk az úszó Eb-n

Egy ezüst- és két bronzérmet szereztünk az úszó Eb-n

Kis Gergő 400 méteres gyorsúszásban bronzérmet szerzett a hétfői döntőben a margitszigeti Európa-bajnokságon. Hosszú Katinka ezüstérmet, míg Jakabos Zsuzsanna bronzérmet nyert a női 400 méteres vegyes úszás döntőjében.

 

Kis Gergő jól tartotta a tempót esélyesebb riválisaival, nem szakadt le a táv első háromnegyedén, majd szokásos erőteljes hajrájával - kellemes meglepetést okozva - harmadikként csapott a célba, 3:48.14 perces idővel.

 

Egyelőre csak bronzérmet szereztem, de remélem, még előrébb is végzek 800 m gyorson és 400 m vegyesen - nyilatkozta Kis. - Úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot, elfáradtam, de ez még nem az igazi fáradtság. A jövőben többet kell versenyeznem, hogy jobban ki tudjam magam hajtani. Nehéz a magyar szurkolók előtt kivonulni, mert ki kell szolgálni a közönséget, de remélem, ez most sikerült - tette hozzá.

 

Az aranyérem a francia Yannick Agnelnek (3:46.17), az ezüst pedig a világbajnok, világcsúcstartó német Paul Biedermann-nak (3:46.30) jutott.

 

Hosszú és Jakabos is a dobogóra állhatott

 

A vb-aranyérmes Hosszú Katinka, akitől a mellúszásban vette át a vezetést Miley, 4:36.43-mal, míg Jakabos Zsuzsanna 4:37.92-vel csapott célba.

 

- Nem vagyok csalódott, mert ma nem éreztem, hogy ki tudom magamból hozni, amiért egész évben edzettem - értékelt Hosszú Katinka, a szám vb-címvédője. - Örülök az ezüstnek, s annak is, hogy a magyarok még egy érmet nyertek ebben a számban. A mellúszásomon megpróbálok javítani - fogalmazott.

 

- Jobb időt is úszhattam volna, de nagyon boldog vagyok, mert ez az első felnőtt érmem. Nagyon izgultam az elején, fantasztikus volt hazai közönség előtt versenyezni - mondta a verseny után Jakabos.

 

A számot a brit Hannah Miley nyerte 4:33.09 perces Európa-bajnoki csúccsal.

 

(MNO, telesport.hu)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,