Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Július 05. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Egy különleges tábor nem mindennapi nyaralókkal

Egy különleges tábor nem mindennapi nyaralókkal

Hetedik alkalommal szervezett tábort a tüdő, vese és májátültetett gyermekeknek és szüleiknek a Transzplantációs Alapítvány a Megújult Életekért. 78 gyerek nyaralhatott Balatonvilágoson idén. Őket a gazdag programok mellett gyógypedag

Vidámak és önfeledtek, mint minden gyermek a vakáció idején. A nyaralás azonban számukra mégis többet és mást jelent. Ők valamennyien szervátültetésen estek át. „Van kézműves foglalkozás, lehet fürdeni a Balatonba, van úszás, reggeli torna és futás" - mondta Juhász Viktória.



Hazánkban Európa más országaihoz viszonyítva még mindig jóval kevesebb az élő donoros transzplantáció. „Igyekszünk ezt reklámozni is sugározni mindenki felé. Főleg az élődonoros transzplantáció az, ami reklámot igényel, és figyelemfelhívásra van szükség" - fogalmazott Kelen Kata szakorvos.



Az alapítvány egyedüliként, országos tevékenységet folytat a szervátültetett gyerekek rehabilitációja területén. A táborban az egészséges testvérek és a szülők is részt vettek. „Nagyon nagy könnyebbség az, ahogy látom, hogy a többiek is hasonló problémákkal küzdenek. Tapasztalatokat cserélünk, megnyugszunk, hogy nemcsak nálunk van ugyanez, vagy esetleg neki még rosszabb is a helyzete, mint nekünk. Látjuk azt, hogy később jobb is lesz" - közölte Juhászné Erdélyi Zsuzsanna szülő.


A színes programok mellett a gyerekekkel egész héten önkéntes gyógypedagógusok és pszichológusok is foglalkoztak.



(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.