Városlista
2019. augusztus 25, vasárnap - Lajos

Hírek

2010. Március 24. 06:30, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Egy órára ismét kialszanak a fények

Egy órára ismét kialszanak a fények

Rekordmennyiségű település csatlakozott a Föld Órájához Magyarországon. Öt nappal a világméretű klímaakció előtt már 78 hazai település vállalta, hogy egy órára lekapcsolja a villanyt. Március 27-én, este fél kilenckor a világ t

Hazánkban eddig már 78 település jelezte, hogy kapcsolódik a Föld Órája akcióhoz, tavaly 67 település vett részt az eseményen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a WWF Magyarország sajtószóvivője. A városok, falvak mellett a magánszemélyek között is egyre népszerűbb a klímaakció, hiszen már 38 ezer elektronikus képeslapot küldtek el a Föld Órája honlapján keresztül. Balogh Alexandra beszélt arról is, hogy ebben az évben a Budai Vár Savoyai teraszán rendezvényre is hívják az érdeklődőket. Miután a meghívott vendégekkel közösen - Kulka János, Szabó Győző és a főváros képviselője - lekapcsolják Budapest fényeit, tűzzsonglőr-bemutatót és közös dobolást is tartanak a sötétben.

Világszerte olyan látványosságok borulnak sötétbe március 27-én este fél kilenckor, mint a római Trevi kút, a pekingi Tiltott Város, a new york-i Empire State Building, vagy a világ legnagyobb épülete, a dubai Burdzs Kalifa. Dél Afrikában, a futball VB helyszínén pedig világító focimeccsel ünneplik a Föld Óráját. A kezdeményezés 2007-ben Ausztráliából, Sydeneyből indult, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire. Akkor 2,2 millióan, egy év múlva világszerte már 50 millióan kapcsolták le a villanyt egy órára.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 12:01, szombat | Belföld

Gyilkosság Budán - Fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen

Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában gyilkosság történt a II. kerületi Zöldlomb utcában -

2019. Augusztus 23. 17:21, péntek | Belföld

Frissítette listáját a NAV a feketén foglalkoztatókról

A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók és a nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezők listáját frissítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2019. Augusztus 23. 14:15, péntek | Belföld

Gyilkosság gyanúja Budapesten - Gyerek is van a holttestek között

Rendőrök és mentősök lepték el a budapesti II. kerületben lévő Zöldlomb utcát, mert az egyik házban három holttestet találtak. Gyilkosság miatt indult nyomozás.

2019. Augusztus 23. 14:08, péntek | Belföld

Eltűnt egy kígyó Óbudán

Eltűnt egy királypiton Óbudán, az állat egy lakásából szökött meg a Római lakótelepről. A keresésre felhívó posztot közösségi oldalán osztotta meg az Állatmentés Óbuda.