Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2010. Március 24. 06:30, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Egy órára ismét kialszanak a fények

Egy órára ismét kialszanak a fények

Rekordmennyiségű település csatlakozott a Föld Órájához Magyarországon. Öt nappal a világméretű klímaakció előtt már 78 hazai település vállalta, hogy egy órára lekapcsolja a villanyt. Március 27-én, este fél kilenckor a világ t

Hazánkban eddig már 78 település jelezte, hogy kapcsolódik a Föld Órája akcióhoz, tavaly 67 település vett részt az eseményen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a WWF Magyarország sajtószóvivője. A városok, falvak mellett a magánszemélyek között is egyre népszerűbb a klímaakció, hiszen már 38 ezer elektronikus képeslapot küldtek el a Föld Órája honlapján keresztül. Balogh Alexandra beszélt arról is, hogy ebben az évben a Budai Vár Savoyai teraszán rendezvényre is hívják az érdeklődőket. Miután a meghívott vendégekkel közösen - Kulka János, Szabó Győző és a főváros képviselője - lekapcsolják Budapest fényeit, tűzzsonglőr-bemutatót és közös dobolást is tartanak a sötétben.

Világszerte olyan látványosságok borulnak sötétbe március 27-én este fél kilenckor, mint a római Trevi kút, a pekingi Tiltott Város, a new york-i Empire State Building, vagy a világ legnagyobb épülete, a dubai Burdzs Kalifa. Dél Afrikában, a futball VB helyszínén pedig világító focimeccsel ünneplik a Föld Óráját. A kezdeményezés 2007-ben Ausztráliából, Sydeneyből indult, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire. Akkor 2,2 millióan, egy év múlva világszerte már 50 millióan kapcsolták le a villanyt egy órára.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 14:35, szerda | Belföld

Országos figyelmeztetés! Zártan kell baromfit tartani az egész ország területén

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zárva tartását Magyarország teljes területén annak érdekében, hogy tovább csökkenjen a vadon élő madarakkal az érintkezés lehetősége.

2020. Január 22. 14:25, szerda | Belföld

Gyújtogatott egy fiatal az InterCity mosdójában

Január 17-én kora délután vették észre, hogy valaki a mosdóban gyújtogatott. Riasztották a tamási rendőröket.

2020. Január 22. 13:11, szerda | Belföld

Hárman kaptak Pro Cultura Hungarica díjat

Gian Paolo Brizzi hungarológus, Szvorák Zsuzsanna felvidéki magyar nyelv és irodalomtanár, valamint Turczi István költő, műfordító vehette át a Pro Cultura Hungarica díjat az Emberi Erőforrások Minisztériumában szerdán, a magyar kultúra

2020. Január 22. 12:32, szerda | Belföld

Megerőszakolt egy lányt egy szomáliai férfi Budapesten

Az oltalmazotti státuszban, Magyarországon élő 30 éves férfi bántalmazott, majd megerőszakolt egy egyetemista lányt Budapesten.