Városlista
2019. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2010. Január 08. 13:53, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

„Egy ügyvéd bízott meg a holttest ellopásával”

„Egy ügyvéd bízott meg a holttest ellopásával”

Hazaszállították Magyarországra azt a férfit, akit egy osztrák iparmágnás holttestének ellopása és a család megzsarolása miatt köröztek a hatóságok, végül Romániában került rendőrkézre egy hónappal ezelőtt – jelenti a HavariaPr

A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya a múlt év utolsó hónapjaiban kapott információkat arról, hogy 2008-ban eltűnt egy évekkel ezelőtt elhunyt osztrák iparmágnás holtteste és koporsója, majd azok visszaadásáért jelentős összeget követelt a családtól egy zsaroló társaság. Az ügyben indított nyomozás szálai rövid időn belül elvezettek egy magyarországi férfihoz, aki a rendőröknek arról számolt be, hogy egy budapesti ügyvédtől kapott megbízást a holttest ellopására, miután sofőri állást kapott az illetőnél. Vallomása szerint négy másik férfival mentek Ausztriába, majd miután megszerezték az elhunyt földi maradványait, e-mailen hatmillió eurót követeltek a visszaadásuk fejében. A férfi beszámolója alapján néhány nappal később meggyanúsították az érintett ügyvédet, egy harmadik férfi ellen pedig körözést adtak ki. A férfit végül román nyomozók fogták el december 8-án hajnalban, egy hegyvidéki lakóházban. A hatóságok soron kívül intézkedtek a férfi hazaszállításáról, és e héten a román hatóság Ártándnál át is adta az illetőt a magyar rendőrségnek. A férfi gyanúsítotti kihallgatása, és a bűncselekménnyel kapcsolatos elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 15. 15:01, hétfő | Kék hírek

A térfigyelő buktatta le a két fiatal drogost

Befejezték a dunaújvárosi rendőrök egy 23 éves és egy 19 éves helyi lakossal szemben folytatott ügy vizsgálatát. A fiatalok ellen kábítószer birtoklása miatt indult nyomozás.

2019. Július 15. 07:37, hétfő | Kék hírek

Vita után rálőtt haragosára

A mónosbéli férfit elfogták a rendőrök.

2019. Július 14. 17:51, vasárnap | Kék hírek

Harapott és elmenekült a fiatal tolvaj

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a 17 éves fiút, aki az egyik helyi üzletből tusfürdőket tulajdonított el.

2019. Július 14. 14:04, vasárnap | Kék hírek

Sógora cipőjében ment lopni

A Bajai Rendőrkapitányság Bácsalmási Rendőrőrsén befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melynek gyanúsítottja a szomszéd halkonzervét és zenedobozát is ellopta.