Városlista
2019. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2010. Január 08. 13:53, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

„Egy ügyvéd bízott meg a holttest ellopásával”

„Egy ügyvéd bízott meg a holttest ellopásával”

Hazaszállították Magyarországra azt a férfit, akit egy osztrák iparmágnás holttestének ellopása és a család megzsarolása miatt köröztek a hatóságok, végül Romániában került rendőrkézre egy hónappal ezelőtt – jelenti a HavariaPr

A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya a múlt év utolsó hónapjaiban kapott információkat arról, hogy 2008-ban eltűnt egy évekkel ezelőtt elhunyt osztrák iparmágnás holtteste és koporsója, majd azok visszaadásáért jelentős összeget követelt a családtól egy zsaroló társaság. Az ügyben indított nyomozás szálai rövid időn belül elvezettek egy magyarországi férfihoz, aki a rendőröknek arról számolt be, hogy egy budapesti ügyvédtől kapott megbízást a holttest ellopására, miután sofőri állást kapott az illetőnél. Vallomása szerint négy másik férfival mentek Ausztriába, majd miután megszerezték az elhunyt földi maradványait, e-mailen hatmillió eurót követeltek a visszaadásuk fejében. A férfi beszámolója alapján néhány nappal később meggyanúsították az érintett ügyvédet, egy harmadik férfi ellen pedig körözést adtak ki. A férfit végül román nyomozók fogták el december 8-án hajnalban, egy hegyvidéki lakóházban. A hatóságok soron kívül intézkedtek a férfi hazaszállításáról, és e héten a román hatóság Ártándnál át is adta az illetőt a magyar rendőrségnek. A férfi gyanúsítotti kihallgatása, és a bűncselekménnyel kapcsolatos elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 08:49, csütörtök | Kék hírek

Közös életet ígért, milliókat csalt ki a nő

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak.

2019. Október 17. 05:01, csütörtök | Kék hírek

Alvó fiút rúgott fejbe egy gyermekfelügyelő Nagykanizsán

Garázdaság miatt emeltek vádat egy gyermekfelügyelő ellen, aki a nagykanizsai javítóintézetben fejbe rúgott egy alvó fiút, kollégája figyelmeztetésére pedig törni-zúzni kezdett.

2019. Október 16. 13:39, szerda | Kék hírek

Iskolában okozott bombariadót egy 17 éves fiú Salgótarjánban

Pár napon belül elfogták a salgótarjáni rendőrök azt a fiút, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül bomba robban.

2019. Október 15. 10:09, kedd | Kék hírek

Halálos vasúti baleset történt Nagymarosnál

Vonattal ütközött egy személyautó kedden Nagymaros külterületén egy vasúti átjáróban, a kocsi vezetője a helyszínen meghalt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.