Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2010. Január 08. 13:53, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

„Egy ügyvéd bízott meg a holttest ellopásával”

„Egy ügyvéd bízott meg a holttest ellopásával”

Hazaszállították Magyarországra azt a férfit, akit egy osztrák iparmágnás holttestének ellopása és a család megzsarolása miatt köröztek a hatóságok, végül Romániában került rendőrkézre egy hónappal ezelőtt – jelenti a HavariaPr

A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya a múlt év utolsó hónapjaiban kapott információkat arról, hogy 2008-ban eltűnt egy évekkel ezelőtt elhunyt osztrák iparmágnás holtteste és koporsója, majd azok visszaadásáért jelentős összeget követelt a családtól egy zsaroló társaság. Az ügyben indított nyomozás szálai rövid időn belül elvezettek egy magyarországi férfihoz, aki a rendőröknek arról számolt be, hogy egy budapesti ügyvédtől kapott megbízást a holttest ellopására, miután sofőri állást kapott az illetőnél. Vallomása szerint négy másik férfival mentek Ausztriába, majd miután megszerezték az elhunyt földi maradványait, e-mailen hatmillió eurót követeltek a visszaadásuk fejében. A férfi beszámolója alapján néhány nappal később meggyanúsították az érintett ügyvédet, egy harmadik férfi ellen pedig körözést adtak ki. A férfit végül román nyomozók fogták el december 8-án hajnalban, egy hegyvidéki lakóházban. A hatóságok soron kívül intézkedtek a férfi hazaszállításáról, és e héten a román hatóság Ártándnál át is adta az illetőt a magyar rendőrségnek. A férfi gyanúsítotti kihallgatása, és a bűncselekménnyel kapcsolatos elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.

2021. Június 15. 07:14, kedd | Kék hírek

Lefoglalt jegygyűrű után jöhetett a lagzi

A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy felsőtelekesi férfi ellopott egy jegygyűrűt. A rendőrség megtalálta az ékszert, így a jegyespár megtarthatta az esküvőt.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.