Városlista
2019. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2010. Január 08. 13:53, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

„Egy ügyvéd bízott meg a holttest ellopásával”

„Egy ügyvéd bízott meg a holttest ellopásával”

Hazaszállították Magyarországra azt a férfit, akit egy osztrák iparmágnás holttestének ellopása és a család megzsarolása miatt köröztek a hatóságok, végül Romániában került rendőrkézre egy hónappal ezelőtt – jelenti a HavariaPr

A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya a múlt év utolsó hónapjaiban kapott információkat arról, hogy 2008-ban eltűnt egy évekkel ezelőtt elhunyt osztrák iparmágnás holtteste és koporsója, majd azok visszaadásáért jelentős összeget követelt a családtól egy zsaroló társaság. Az ügyben indított nyomozás szálai rövid időn belül elvezettek egy magyarországi férfihoz, aki a rendőröknek arról számolt be, hogy egy budapesti ügyvédtől kapott megbízást a holttest ellopására, miután sofőri állást kapott az illetőnél. Vallomása szerint négy másik férfival mentek Ausztriába, majd miután megszerezték az elhunyt földi maradványait, e-mailen hatmillió eurót követeltek a visszaadásuk fejében. A férfi beszámolója alapján néhány nappal később meggyanúsították az érintett ügyvédet, egy harmadik férfi ellen pedig körözést adtak ki. A férfit végül román nyomozók fogták el december 8-án hajnalban, egy hegyvidéki lakóházban. A hatóságok soron kívül intézkedtek a férfi hazaszállításáról, és e héten a román hatóság Ártándnál át is adta az illetőt a magyar rendőrségnek. A férfi gyanúsítotti kihallgatása, és a bűncselekménnyel kapcsolatos elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 20. 10:55, csütörtök | Kék hírek

Több mint 320 milliót érő hamis ruhát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint négyezer hamis ruhát és kiegészítőt találtak a pénzügyőrök egy teherautóban Nagylaknál, a 320 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

2019. Június 20. 07:37, csütörtök | Kék hírek

Többen megsérültek egy balesetben az M5-ösön

Baleset miatt csak egy sáv járható Szeged felé az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza közelében - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel a police.hu oldalon.

2019. Június 19. 12:14, szerda | Kék hírek

Több mint 140 milliót csaltak ki kedvező hiteleket ígérve

Egy kállói férfi és kaposvári nő társa csalt ki több millió forintot a sértettektől. A Nógrád megyei rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki őket.

2019. Június 19. 05:00, szerda | Kék hírek

Megöltek egy tiszafüredi nőt

Emberölés áldozata lett az a tiszafüredi nő, akit férjével együtt holtan találtak június 16-án otthonukban - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.