Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2013. November 26. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség | MTI Fotó: Szigetváry Zsolt, Bruzák Noémi

Egyedi ruhakölteményekben a Budapest Fashion Week-en

Egyedi ruhakölteményekben a Budapest Fashion Week-en

Egyre népszerűbbek a fiatal magyar divattervezők külföldön is a 12. Budapest Fashion Week szervezői szerint. A divathéten a profi modellek bemutatták a legextrémebb ruhakölteményeket is, ismert és kezdő tervezők kollekcióit. A főszervező szerint egy ilyen nagyszabású rendezvény után mindig megnő az érdeklődés a magyar divattervezők és modellek iránt.

Feltűnő tüzes gyöngyös és elegáns virágokkal díszített – nem egy párizsi kifutón, hanem a 12. Budapest Fashion Week-en. Extrémebbnél extrémebb ruhakölteményeket vonultattak fel a profi modellek a legismertebb magyar divatbemutatón. A manökenek mellett az MTVA képernyősei, a Híradó és a Ma reggel műsorvezetői is profiként pózoltak az egyedi stílusú koktélruhákban és estélyikben. Az elmúlt napokban 15 divattervező legújabb kollekcióját mutatták be. Volt közöttük ismert, külföldön élő magyar tervező, de olyan is, aki most először mutathatta meg magát nemzetközi közönség előtt.

Höncz Lilla mindössze 22 éves, de Romániában már ismerik és szeretik a ruháit. A fiatal divattervező a Híradónak az mondta, nagyon izgult, de óriási lehetőséget jelent számára a bemutató. „Ez egy olyan kollekció, amelyet az olyan típusú lányok hordhatnak, akik szeretik felhívni magukra a figyelmet, ám stílusosan és kifinomult ízléssel” – magyarázta a tervező.

A fiatal dizájnerek mellett a manökenek is reflektorfénybe kerültek a bemutatón. Nádor Szilvi még csak gimnazista, de nemzetközi karrierre vágyik. „Ilyenkor megismerkedünk a tervezőkkel, beszélgetünk sok modellel az ügynökségekről. Fotósok is felfedezhetnek, a tervezők pedig akár egyéb bemutatókra is elhívhatnak” – fogalmazott a modell.

A főszervező szerint fontos a megújulás. Éppen ezért igyekeznek olyan tehetséges fiatal tervezőket támogatni, akikben komoly fantáziát látnak. „Egyre nagyobb az érdeklődés a különböző környékbeli országokból. Szeretnének velünk kapcsolatba lépni, akár úgy, hogy ők hívják meg a magyar tervezőket, akár úgy, hogy mi az adott ország dizájnereit' – fejtette ki Mayer Balázs Kenguru, a Budapest Fashion Week főszervezője. A Budapest Fashion Week-nek köszönhetően egyre többen ismerik meg a magyar divatvilágot, hiszen egy ilyen nagyszabású bemutató után külföldön is megnő az érdeklődés a magyar divattervezők és modellek iránt.

Címkék: divat, Fashion Week

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 26. 16:34, vasárnap | Belföld

Továbbra is többfelé rossz a levegő

Többfelé továbbra is rossz a levegő a magas szállópor-tartalom miatt.

2020. Január 26. 14:01, vasárnap | Belföld

Rendőrök, polgárőrök és tűzoltók teljesítették egy kislány kívánságát

A bátonyterenyei rendőrök, valamint a tűzoltók és polgárőrök is összefogtak, hogy teljesüljön egy hat éves kislány álma.

2020. Január 26. 11:57, vasárnap | Belföld

Hetvenmillió forintos befektetést kaphatnak magyar startupok

Hardver startupok számára indít közös akcelerációs programot a Tungsram és a Startup Campus, a legjobb projektek 70 millió forintos tőkebefektetést is kaphatnak.

2020. Január 26. 08:34, vasárnap | Belföld

Jelentősen megnőtt a termelői piacok száma

A kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett - mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön.