Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 31. 14:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Egyedülálló lehetőséget kínál idén nyáron a Fővárosi Nagycirkusz

Egyedülálló lehetőséget kínál idén nyáron a Fővárosi Nagycirkusz

Egyedülálló lehetőséget kínál idén nyáron a Fővárosi Nagycirkusz - mondta az újranyitást ünneplő vasárnapi szabadtéri gálaműsoron Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

"Olyan magyar művészek, artistaművészek lépnek fel idén nyáron, akik a pandémia miatt nem tudnak elmenni éppen egy hajóra dolgozni vagy a világ nagy cirkuszaiban fellépni: itthon vannak. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy nyáron keresztül megismerkedhessenek velük. Vigyék ennek hírét!" - mondta az államtitkár.

Magyarország művészeti intézményeinek munkatársai, művészei az elmúlt évben nem pihentek, hanem azért dolgoztak, hogy amikor kinyílnak a kapuk, átvehessék a stafétát az orvosoktól, az egyészségügyi és rendvédelmi dolgozóktól. Hiszen lelki egészségünk megtartásához a művészetre is szükségünk van - fejtette ki Fekete Péter.

A Fővárosi Nagycirkusz június 4-én, hosszú szünet után újra kinyitja kapuit.

Az újranyitást ünneplő, Szabó László és Szente Vajk által rendezett szabadtéri gálaműsor fellépői között volt Földes László Hobo, a Roy és Ádám Trió, az Abrakazabra, valamint a Kötéltánc elnevezésű dalpályázat művészei.



A koncertek között artistaszámok voltak láthatók a Dinasztiák című műsor művészeitől, akiket élőben kísért a Fővárosi Nagycirkusz zenekara. Fellépett a többszörös cirkuszfesztivál-díjas Varga Riko Manuel és Varga Vanessza zsonglőrszámával, a Weiss Junior fliegende csoport lengőtrapéz-produkciójával és a Duo Juderto romantikus gurtniszámával.

A kutyák és emberek közötti bizalmat és játékosságot Richter Miska és Richter Alena mutatta be nyolc uszkár kutyájával, Ádám Krisztián magasdrót-egyensúlyozó számmal, míg Boiachin Diana lengőrúd számmal lépett a közönség elé. A műsorban fellépett a Richter Kevin ugródeszka csoport is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.