Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2010. Február 26. 06:29, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Egyelőre nincs tbc-járvány Faddon

Egyelőre nincs tbc-járvány Faddon

Kötelező tüdőszűrést rendelt el február 25-től Faddon az ÁNTSZ. A vizsgálaton valamennyi 14 évesnél idősebb lakónak részt kell vennie. A szűrést azért rendelték el, mert január végén egy helybéli nőről kiderült, hogy tbc-s. Az as

A polgármesteri hivatal dolgozói már átestek a szűrésen, az eredmény valamennyi esetben negatív volt. A fertőzés gyanújával kezelt gyerekek a helyi iskolába, illetve óvodába jártak, de egyik intézményt sem kellett bezárni. Január vége óta nem regisztráltak újabb megbetegedést.

A kötelező szűrés február 25-től március 9-ig tart és ingyenes. Azért csak a most kezdik el, mert megbetegedés esetén idő kell ahhoz, amíg a röntgenképen fel lehet fedezni a betegség jeleit. Az ÁNTSZ járványt nem jelentett be Faddon, ezt csak 25 megbetegedés esetén tennék meg.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 09:12, vasárnap | Belföld

Elvitték az Ötöslottó 63 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét

Magyarország kedvenc lottójátéka 38 hét halmozódás után ismét milliárdossá tett egy szerencsés játékost. A telitalálat összege 6,431 milliárd forint, amely az Ötöslottó történetének legmagasabb nyereménye.

2020. Március 29. 09:09, vasárnap | Belföld

Két újabb koronavírus-beteg elhunyt, nőtt az azonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg.

2020. Március 29. 08:07, vasárnap | Belföld

A tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon

A szombattól hatályos kijárási korlátozással szintet lépett a járvány elleni védekezés - jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

2020. Március 29. 07:36, vasárnap | Belföld

Semmi nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat

A mezőgazdasági munkavégzést a koronavírus okozta helyzet semmilyen körülmények között nem akadályozza - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szombaton az M1 csatornán.