Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Március 25. 07:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Egyetemi Napok Győrött 2010-ben

Egyetemi Napok Győrött 2010-ben

A több évtizedes hagyományok mellett az újdonságok jellemzik a győri egyetem SZE Napok 2010 rendezvény-sorozatának programjait. prilis 10-től, szombattól 14-ig, szerdáig a komoly, a szórakozta

A győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói nkormányzata, a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület ezúttal is Győr városával közösen, egyeztetetten szervezte és ajánlja az öt nap rendezvényeit - mondta el Ulrichné Papp Euridiké főszervező. A fő helyszín most is a "Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub (9026 Győr, Kálóczy tér 6.) lesz.

A nyitóprogram immár hagyományosan a CAMPUS Kupa lesz április 10-én, szombaton. A 8 órakor kezdődő ügyességi és szlalomverseny helyszíne most az ETO Park, s óránként ingyenes buszjáratok viszik oda a kampuszról az egyetemistákat. A győri egyetem Formula Student SZEngine motorfejlesztői és a társcsapat, a Bécsi Műszaki Egyetem csapata közös kiállításon mutatkoznak be. prilis 11-én, vasárnap élő koncertek és zenei műsorok várják az érdeklődőket. prilis 12-én, hétfőn 10 órától dr. Gardó Sándor szülész-nőgyógyász professzor, egyetemi tanár a szexualitás zavarairól tart előadást, majd elkezdődik a 24 órás palacsintasütés. A cél az eddigi rekord, a 10 ezer darabnál több palacsinta elkészítése. A Karrier és élettanácsadás program keretében a céltudatosság és a tapasztalatszerzés fontosságáról Rónaszéki Balázs, az AUDI Hungaria Motor Kft. HR munkatársa 14 órától tart tájékoztatót.

prilis 13-án, kedden 13 órakor indul a nagy hagyományú püspökerdei futás. A rajtvonalnál és a célnál a rektorral az élen több egyetemi vezetőt is láthatnak az előzetes hírek szerint a versenyzők. A Civil Esélyenlőségi Programok 10 órától 16 óráig a VIP teremben várják az érdeklődőket. A hallgatók a hátrányos helyzetben élő, gyakran előítéletekkel, sztereotípiákkal küszködő emberek problémáit ismerhetik meg. A Modern Amatőr Színjátszó Egyetemi Kör 15.30 órakor a Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klubban Tasnádi István: Finito című művét adja elő.

prilis 14-én, szerdán a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet vezető oktató - Alszászy Gábor (zongora), dr. Kecskés Mónika (orgona), Déri György (gordonka), Kalló Zsolt (hegedű), Markovics Erika (ének) zenei koncertre várják az egyetem hallgatóit a Kossuth utcai hangversenyterembe.

A testedzés szokásos színterein tartandó színes sportprogramok - rugóláb torna, asztalitenisz, tollaslabda, sakk, streetball, maratoni aerobic, íjászat, hip-hop, lábtenisz, paintball, lépcsőfutás, foci, squas, falmászás - mellett a rendezvény-sorozat napjain az egyetemi étteremben újra hallható lesz a hallgatói közreműködéssel szervezett Jó ebédhez szól a nóta" műsor.

A jelentős kedvezményt adó heti karszalagot diákigazolvánnyal vagy Győr kártyával a kampuszon, az info házba 3.900 Ft-ért már ezekben a napokban, de csak március 31-ig vásárolhatják meg az érdeklődők. A karszalag ára bónusz programokat, például a Dumaszínház előadását, több filmvetítést és a bográcspartyn való részvétel lehetőségét is tartalmazza.

A részletes program a www.gyeke.szeportal.hu címen naprakészen olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.