Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Július 30. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Egyetemisták és főiskolások rohama a belvárosi albérletekért Győrben

Egyetemisták és főiskolások rohama a belvárosi albérletekért Győrben

A kihirdetett főiskolai, egyetemi ponthatárok után megindul a diákok rohama a bérlakás- és albérleti piacon. 35 ezer forintért 1,5 szobás lakást lehet bérelni, akár a belváros körn

Az árak azonban a válság miatt tavalyhoz képest nem változtak, most is megközelítőleg ezer forintos átlagos négyzetméterárakkal kalkulálhatunk - mondja Szele Anna, a Dunakapu Ingatlaniroda tulajdonosa.

Adyvárosban egy 44 nm-es, 2 szobás, távfűtéses, bútorozatlan lakás hosszú távra bérelhető 35 ezer forintért. A belvárosban 54 nm-es, 2 szobás, 2. emeleti, HRA cserépkályhás és gázkonvektoros, maximum 4 főre berendezett téglalakás garázshasználattal hosszú távra kiadó 40 ezer forintért. A lakás frissen festett-mázolt, új gáztűzhely, nagyméretű hűtő-fagyasztó szekrény is van. Nádorváros és Adyváros határán egy 56 nm-es, 2. emeleti, 2 szobás, részben felújított, gázkonvektoros téglalakás kiadó 45 ezer forintért.

Gyakran előfordul, hogy a kétszintes családi ház alsó szintjét bérelik ki többen, így egy főre 15 ezer forintos havi albérleti díj jut. Ehhez járul az 5-7 ezer forintos rezsi. Ez a kb. 20 ezer forintos összköltség egy hónapra még a tűréshatáron belül mozog. A bérleti díj összege függ a bérlőtársak számától is, hiszen ha egy 2 szobás lakást 1 főnek 50 ezerért adnának ki, akkor több személytől már elkérnek 60 ezret is.

Nincsenek nagy árkülönbségek

Ha körülnézünk a piacon, akkor azt láthatjuk, hogy akár belvárosban, akár a közelében elhelyezkedő Nádorvárosban, Adyvárosban, vagy kijjebb Marcalivárosban egy átlagos, 50 nm körüli lakás négyzetmétere nem haladja meg az ezer forintot. 40-50 ezer forintért már egy másfél-két szobás lakást kivehetünk. A belváros felé 5-10 ezer forintos árkülönbségekkel találkozhatunk, de ez sem törvényszerű. Külsőbb negyedekben 40 ezer forint alá is mennek a négyzetméterárak, 30-35 ezerért bútorozatlan lakást bérelhetünk. Az újépítésű vagy újszerű, jó állapotú lakások frekventált helyen, például a folyóparton ezer forint fölé mehetnek (pl. 1,5 szoba, 41 nm, 50 ezer forint).


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.