Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 09. 07:34, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Egyetemisták keresik a megoldást a cégek pénzügyi problémáira Győrben

Egyetemisták keresik a megoldást a cégek pénzügyi problémáira Győrben

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és Szakkollégiuma az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt. Idén 15 főiskolások

Az OPEV célja, hogy egy magyarországi vagy magyar vonatkozású pénzügyi probléma megoldása során a versenyen résztvevő leendő közgazdászok számára lehetőséget nyújtson az iskolapadban megszerzett tudásuk gyakorlatban való kamatoztatására, a csapatszellem erősítésére, kommunikációs képességeik és kreativitásuk fejlesztésére, illetve arra, hogy felmérhessék, hogy egy összetett pénzügyi probléma felmerülésekor mennyire képesek átlátni az összefüggéseket és az egyes szakterületek összekapcsolódását.

A 2010-ben versenyző csapatoknak a Masped Logisztika Kft. versenytárgyalására kellett komplett árajánlatot készíteniük, amely 4 részfeladatból állt: el kellett készíteniük egy, az árajánlat képzésére alkalmas excel-modell, javaslatot kellett tenniük a megvalósítandó projekt finanszírozásra, valamint ehhez kapcsolódóan kellett eredmény kimutatást és cash flow-t készíteni. Az írásbeli forduló után minden csapat lehetőséget kapott arra, hogy prezentálja saját üzleti tervét. A korábbi években egyaránt szóba került a felsőoktatási és egészségügyi finanszírozás, valamint gáz- és olajipari óriásvállalat, energetikai szolgáltató kft., lízingcég illetve járműipari holding stratégiai, gazdálkodási és pénzügyi problémája.

Küldő intézményeik kévpiseletében tizenöt 4 fős csapat mérte össze a tudását, és három határon túli intézmény is képviseltette magát a rangos megmérettetésen. A csapatok a versenyen fantázianévvel indultak, így a zsűri egészen az eredményhirdetésig az értékelés egyetlen fázisában sem tudta, hogy melyik intézmény csapatával van dolga. Az 1. helyen a gödöllői Szent István Egyetem csapata végzett, a házigazda intézménynek idén az 5. helyet sikerült megcsípnie.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.